Kuva: AOP / Ari Lahti

IL: Kohussa ryvettyneelle Aki Manniselle potkut Suurimmasta pudottajasta: "Menee aika rumaksi"

29.04.2021 17:21 - Iiro Myllymäki

Iltalehti kertoo, että Selviytyjät Suomi Extrassa lauotut, naisvihamieliseksi tulkitut kommentit maksoivat Manniselle paikan Suurimman pudottajan valmentajana.

Iltalehti kertoo, että Aki Manninen on saanut potkut Suurin pudottaja Suomi -ohjelman valmentajan pestistä. Manninen kertoo Iltalehdelle saaneensa tietää asiasta keskiviikkona puhelimitse. Syyksi potkuille kerrottiin miehen sanomat naisiin kohdistuvat kommentit Selviytyjät Suomi Extra -ohjelmassa. Lausunnoista nousi suuri kohu, ja monet pitivät Mannisen puheita naispuolisista kilpakumppaneistaan naisvihamielisinä ja loukkaavina. Manninen muun muassa viittasi leirin naisiin ”leidien kiiltokuvien vaihtokerhona” ja sanoi että naiset olivat ”kieroja kuin korkkiruuvit”.

Sekä Suurinta pudottajaa että Selviytyjiä esittää Nelonen.

Manninen sanoo Iltalehdelle, että Suurimman pudottajan tuotantoyhtiö Endemol Shine perusteli hänelle potkuja sillä, että tuotanto ja kanava pelkäävät kohun vaikuttavan jopa mainostajiin ja että huomio kiinnittyisi liikaa Manniseen. Tuotanto perusteli asiaa sillä, että Selviytyjät-kohusta oli kulunut niin vähän aikaa.

Mannisen mukaan hänelle oli kuitenkin suullisesti luvattu, että kohulausunnot eivät vaikuttaisi Suurin pudottaja -pestiin.

- Erikoista on myös se, että kun kohu oli kovimmillaan, sain tuotantoyhtiöltä puhelun. He sanoivat, että työt Suurimman pudottajan parissa jatkuvat. Että sen vuoksi minun ei pitäisi olla huolissaan. Jotain kummallista tapahtui, ja suullinen lupaus hylättiin, Manninen sanoo Iltalehdelle.

Aki Manninen kertoo olleensa potkujen myötä yhteydessä Nelosen kanavapäällikkö Mirko Baasiin. Mannisen mukaan Baas kehotti häntä valehtelemaan potkujen todellisesta syystä.

- Kanavapäällikkö ehdotti, että julkisuuteen voisin kertoa kohun ottaneen niin lujille, että halusin vetäytyä hetkeksi perheeni pariin. Minä puhun aina totta, enkä koskaan lähde valehtelemaan, Manninen kertoo IL:lle.

Manninen sanoo olevansa harmissaan potkuistaan. Hän kertoo peruneensa muita työkeikkoja kuvausten takia.

- Kyllä menee aika rumaksi yhden ihmisen kohtelu. Se, että minut jo henkisesti nujerrettiin, ei riittänyt. Nyt piti vielä viedä elinkeinokin pois, Manninen sanoo.

Suurimman pudottajan seuraavalle kaudelle etsitään parhaillaan korvaajaa Mannisen tilalle. Ohjelma kuvataan loppukesästä ja syksyllä.

Lue myös: Aki Manninen kommentoi Selviytyjät-kohua podcastissa: "Vanilja ei kiinnosta ketään"

Lähde: Iltalehti

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat