Kuva: AOP

Harry Potter -näyttelijä joutui rasististen hyökkäysten kohteeksi - vaadittiin vaikenemaan asiasta

11.03.2021 22:15 - Iiro Myllymäki

Cho Changia esittänyt Katie Leung joutui kohtaamaan vihapuhetta jo nuorena.

Harry Potter -elokuvissa Cho Chang -hahmoa näytellyt Katie Leung, 33, on kertonut Potter-tähteyden varjopuolesta. Nainen kertoo Chinese Chippy Girl -podcastissa joutuneensa netissä rasististen hyökkäysten kohteeksi sen jälkeen kun hänen roolituksestaan oli tiedotettu. Leung oli tuohon aikaan 16-vuotias, kertoo Buzzfeed.

- Googletin itseni, ja päädyin nettisivulle, joka oli omistettu Harry Potter -fanitukselle. Muistan lukeneeni kommentteja, ja siellä oli paljon rasistista tekstiä, Leung kertoo.

Hän muistaa löytäneensä myös erillisen nettisivun, joka oli omistettu hänen mollaamiselleen. Leung muistelee, että hänen kanssaan työskennelleet tiedottajat toivoivat, ettei hän sanoisi asiasta mitään julkisuuteen.

- Muistan heidän sanoneen minulle: ”Kuule Katie, me emme ole nähneet näitä sivuja, joista ihmiset puhuvat. Jos sinulta kysytään asiasta, sano ettei se ole totta ja että sellaista ei tapahdu”, Leung sanoo.

Katie Leung esitti Harry Potterin (Daniel Radcliffe) mielitiettyä Cho Changia. (kuva: AOP)

Leung päätti totella tiedottajien toiveita ja teeskennellä, ettei mitään olisi tapahtunutkaan. Myöhemmin hän on miettinyt, että olisi voinut olla hyvä puhua asiasta jo tuolloin.

Katie Leung tuli mukaan elokuvasarjaan sen neljännessä osassa Harry Potter ja liekehtivä pikari.

Lue myös: Harry Potter -tähden mukaan elokuvasarjan kuvaaminen oli tukahduttavaa: "Palasimme joka vuosi"

Lue myös: Fanit sekosivat Harry Potter -tähden nostalgisesta kuvasta: "Hermione, Draco ja Dean!"

Lähde: Buzzfeed

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat