Kuva: Lauri Kujanpää

Marko Hietala kertoo jättävänsä Nightwishin: "Kulunut vuosi pakotti minut miettimään"

12.01.2021 10:25 - Reija Saarinen

Päivityksessä Hietala kertoo jättävänsä myös julkisuuden.

Nightwishista ja Tarot-yhtyeestä tuttu Marko Hietala, 54, ilmoitti Facebook-sivuillaan tänään jättävänsä Nightwishin sekä poistuvansa kokonaan julkisuudesta.

Hietalan mukaan hän on miettinyt paljon musiikkialaa ja uraansa viimeisen vuoden aikana. Hietala muun muassa kritisoi kirjoituksessaan sitä, miten suoratoistopalvelut vaativat artisteilta hurjasti työtä. Myös tuottojen jakautuminen on miehen mielestä epäreilua. 

"Kulunut vuosi pakotti minut pysähtymään ja miettimään. Huomasin olevani pettynyt näihin moniin asioihin. Sain selville, että tarvitsen uutta intoa. Jotta voin soittaa ja laulaa, minun on löydettävä uusia syitä ja inspiraatioita.

Olen kroonisesti masentunut ja se vaikuttaa sekä minuun että ihmisiin ympärilläni, jos jatkan. Ajatukset ovat jonkin aikaa olleet hyvin pimeitä. Mutta älkää huoliko, olen kunnossa. Minulla on vaimo ja kaksi poikaa, muu perhe, ystävät, koira sekä paljon rakkautta," Hietala kirjoittaa.

Samaan hengenvetoon Hietala kuitenkin toteaa, ettei välttämättä katoa lopullisesti.

"Täytän 55 vuotta 14. tammikuuta ja olen varmasti tehnyt osani. Esimerkiksi Tuomaksen (Holopainen) syyttäminen on loukkaus hänelle sekä vapaalle ajattelulle. Tämä on hyvin surullinen asia meille kaikille. Mutta kuten tiedämme, joidenkin asioiden on vain tapahduttava."

"Vuodelle 2021 on sovittuna muutamia asioita, jotka hoidan. Muuten pyydän mediaa, bändejä tai muita artistiprojekteja olemaan pyytämättä minulta mitään kuluvan vuoden aikana. Minun on aika keksiä uusia asioita, joista toivottavasti voin kertoa teille vuonna 2022."

Koko päivityksen ja fanien kommentit pääset lukemaan alta. 

Lue myös: Nightwishin Marko Hietala hukuttaa surun töihin - "Ennen tein hommia liikaa"

Kilpailut

Uusimmat