Kuva: All Over Press

Uuden Top Gun -leffan kulisseissa: Näyttelijät oksensivat ja pyörtyilivät lentokohtausten jälkeen

27.11.2020 21:15 - Senja Rapila

Teller kertoo, että Top Gun: Maverick -elokuvan kuvauksissa ei käytetty lainkaan green screeniä, vaan kaikki kohtaukset ovat kuvattu aidosti.

Näyttelijä Miles Teller, 33, on yksi niistä nuoremmista tähdistä, jotka nähdään uudessa Top Gun -elokuvan jatko-osassa. Tulevassa elokuvassa hän näyttelee ensimmäisestä osasta tutun Goosen poikaa. Teller kertoo, että Top Gun: Maverick -elokuvan kuvauksissa ei käytetty lainkaan green screeniä, vaan kaikki kohtaukset ovat kuvattu aidosti. Tom Cruise on vaatinut, että jokainen kollega tekee osansa ennen elokuvaa: treenaa ja harjoittelee lentämistä.

- Jokainen kohtaus ja stuntti on kovan työn tulosta. Elokuvan kuvaaminen kesti yli vuoden, mikä on varmasti pisin projekti missä olen ollut koskaan mukana, Teller kertoo haastattelussa.

Miles Teller näyttelee uudessa Top Gun: Maverick -elokuvassa ensimmäisestä osasta tutun Goosen poikaa. (kuva: All Over Press)

Ennen aloittamista Teller kertoo harjoitelleensa lentämistä reilun kolmen kuukauden ajan, jotta hän tottuisi elokuvassa käytettävän hävittäjän tarjoamiin G-voimiin. Treenaus aloitettiin pienemmällä lentokoneella ja lopulta hän olikin itsenäisesti, ammattilaisten seuratessa vierestä, L-39 Albatros -suihkuharjoituskoneen ohjaksissa.

- Lopulta lensin yksin sitä konetta, itsekseni, niin että ammattilaiset olivat muodostaneet ympärilleni kolmella lentokoneella muodostelman. Se tuntui hullulta. Yksi jetti oli yläpuolellani, niin lähellä. Kaksi olivat sivuilla, melkein koskien minun koneeni siipiin. Sitten teimme luupin pitäen sen muodostelman.

F-18 -hävittäjällä lentäminen ei ollut helpoimmasta päästä, vaikka sitäkin harjoiteltiin ennen kuvausta. Teller myöntää, että jokainen tehty harjoitus ja hengitystekniikka tuli käyttöön hävittäjän kyydissä. 

- F-18 -hävittäjä on ihan täysin eri peto. Jokaisen kuvauspäivän päätteeksi saimme tuntea sen: viimeiseen kuvauspäivään asti ihmiset pyörtyilivät ja oksentelivat tullessaan sen kyydistä.

Top Gun: Maverick -elokuvan odotetaan saavan ensi-iltansa kesällä 2021.

(kuva: All Over Press)

Tom Cruise on ylläpitänyt lentotaitojaan. (kuva: All Over Press)

Lue myös: Alkuperäisen Top Gunin naistähti ei uusi rooliaan tulevassa leffassa - "Olen vanha ja lihava"

Lue myös: Top Gun -näyttelijä Val Kilmer nähtiin pitkästä aikaa julkisuudessa - tunnistaisitko tähteä?

Lähde: Men's Journal

Kilpailut

Uusimmat