Kuva: Senja Rapila

Suvi Teräsniska muistelee Vexi Salmea - kyseenalaisti Hei mummo -sanoituksen pätkän

08.09.2020 13:45 - Iiro Myllymäki

Suvi Teräsniska kertoo, että Vexi Salmi suostui mukisematta muuttamaan sanoitustaan naisen toiveesta.

Iskelmätähti Suvi Teräsniska, 31, on muistellut tiistaina menehtynyttä Vexi Salmea. Nainen kirjoittaa Instagramissa siitä, millaisen keskustelun hän kävi Vexi Salmen kanssa Hei mummo -joulukappaleen levyttämisen aikana. Suureksi jouluhitiksi muodostunut kappale on Salmen sanoittama. 

Suvi Teräsniska otti Salmen kanssa puhelimitse esiin epäilynsä sanoituksen yhdestä kohdasta.

”Muistan kun soitettiin sulle studiosta kun Hei mummoa äänitettiin. Mua vähän pelotti kyseenalaistaa sanavalintojasi toisen säkeistön osalta, kun teksti kuului alunperin ”Nyt yksinäisen mökin kaamos saartaa, päivisin on hetken hämärää...” Minä sanoin että tästä saa sen käsityksen niin kuin mitään kaamosta ei olisikaan. Sanoit että selvä muutetaan se sitten muotoon ”päivisin on pelkkää hämärää...” Asia oli loppuunkäsitelty”, Teräsniska kirjoittaa.

Nainen muistelee, että puhelun päätteeksi Salmi kiitti naista ja toivotti vielä onnea tulevaan.

Suvi Teräsniska nostaa muistokirjoituksessaan esille myös aiemman mentorinsa ja ystävänsä Olli Lindholmin, joka teki Salmen kanssa yhteistyötä usealla albumilla.

Toivon sinun matkallesi valoa ja kirkkautta. Sulla ja Ollilla oli merkillinen yhteys, josta hän aina puhui. Ehkä se tuo teidät, murheellisten laulujen miehet jälleen yhteen. Kerro terveisiä”, Teräsniska kirjoittaa.

Suvi Teräsniskan päivityksen voit lukea kokonaisuudessaan alta. Jos päivitys ei näy, klikkaa tästä.

Lue myös: HS: Sanoittajamestari Vexi Salmi on kuollut 77-vuotiaana

Lue myös: Suvi Teräsniskalle keikkojen peruminen oli erityisen raskasta: "Kiertue oli osa surutyötäni"

Kilpailut

Uusimmat