Kuva: Shutterstock

Massoittain amerikkalaisnuoria juhli koronasta piittaamatta - kommentoivat nyt tekoaan

30.03.2020 22:15 - Ella Haura

Yhdysvallat on tällä hetkellä tartuntatilastojen kärjessä.

Floridassa suuri määrä kevätlomaansa viettäneitä nuoria aiheutti laajan kohun pari viikkoa sitten. Nuoret kertoivat amerikkalaisen tv-kanavan haastattelussa, että he aikovat jatkaa juhlimista koronaviruksesta huolimatta.

Haastatteluvideo nousi netissä viraaliksi, ja nuorten piittaamattomuutta paheksuttiin sosiaalisessa mediassa. Video löytyy jutun lopusta.

NBC News kokosi Floridassa olleilta nuorilta kommentteja tapahtuneen jälkeen. Useimmat heistä ilmaisivat katumusta, mutta osa syytti myös Yhdysvaltain hallintoa. Maassa on tällä hetkellä eniten tiedossa olevia koronatartuntoja.

David Anzarouth sairasti koronaviruksen kymmenen päivää kevätlomansa jälkeen. Hän koki sairaana omien sanojensa mukaan elämänsä suurinta kipua ja katuu nyt lomalle lähtöä. Anzarouth kertoo kuitenkin toipuneensa taudista hyvin.

Floridassa lomaillut Molly kertoo, että Yhdysvaltain johto lähetti yhdessäololle vihreää valoa:

- Nuoret eivät eristäytyneet, koska maan hallinto kertoi meille, että ei ole syytä huoleen. Myönnän, että olin myös itsekäs. Suurin osa nuorista aikuisista kuitenkin on itsekkäitä, Molly kommentoi NBC Newsille.

Yksi kohuhaastatteluiden nuorista pyysi anteeksi

Brady Sluder, yksi juhlijoista, esitti Instagram-tilillään julkisen anteeksipyynnön. Nuori mies oli kertonut aiemmin tv-haastattelussa, että ei anna koronaviruksen estää häntä juhlimasta. 

"Pahoittelen syvästi kommenttejani koronavirukseen liittyen. En ymmärtänyt tekojeni tai sanojeni seurauksia. Haluan myöntää syyllisyyteni ja pyytää anteeksi niiltä, joita loukkasin. En haluaisi vaarantaa etenkään minulle läheisiä vanhempia ihmisiä, joita ihailen suuresti", Sluder kirjoittaa julkaisussaan.

Pääset lukemaan Sluderin julkaisun kokonaisuudessaan alta. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Voit katsoa kohun aiheuttaneet haastattelut alta. YouTube-videon on julkaissut Global News. Jos julkaisu ei näy voit katsoa sen tästä.

Lue myös: Räppäri vastustaa rokotetta koronavirukseen, sai somen jyrähtämään: "Täysin vastuutonta"

Lue myös: Amerikkalaisnainen yski tahallaan ruokiin - kaupalle yli 30 000 euron hävikkitappiot

Lue myös: Cannesin elokuvajuhlat lykkääntyivät - tapahtumapaikka päätettiin avata kodittomille

Lähde: NBC News, Global News

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat