Kuva: AOP

IL: Jari Sillanpäälle sakkotuomio sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä

23.03.2020 14:15 - Iiro Myllymäki

Syytteistä toinen hylättiin, kertoo Iltalehti.

Viihdetaiteilija Jari Sillanpää, 54, on saanut tuomion seksuaalirikosoikeudenkäynnissä, kertoo Iltalehti. Sillanpää tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa sakkorangaistukseen sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä. Mies oli saanut syytteen myös lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta mies vapautettiin tästä syytteestä. Syyttäjä vaati Sillanpäälle 8-9 kuukauden ehdollista tuomiota.

Sillanpäätä syytettiin sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisen syyteessä siitä, että hän olisi ottanut lainvastaisista, tietokoneruudulla näkyvistä kuvista kuvia kännykällään. Sillanpään asianajajan Riitta Leppiniemen mukaan mies ei ole ottanut tällaisia kuvia, vaan kyseessä on ollut joku muu. Sillanpää tuomittiin 45 päiväsakkoon, mikä hänen tuloillaan tarkoittaa 15 480 euroa.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan Sillanpää on kuvannut matkapuhelimellaan videon tietokoneen ruudulta, jossa on näkynyt, miten aikuinen mies on sukupuoliyhteydessä hyvin pienen lapsen kanssa. Käräjäoikeus kirjoittaa tuomiolauselmassa, että tämän lisäksi Sillanpää on ottanut tietokoneen ruudulta kahdeksan kuvaa, joissa aikuinen kohdistaa seksuaalista toimintaa hyvin pieneen lapseen. Jari Sillanpää on kertonut Iltalehden mukaan, että hänen miesystävänsä oli ottanut kuvat ja videon.

Lapsen seksuaalisen hyväksikäytön syytteessä oli kyse tapahtumaketjusta, jossa Sillanpää oli kutsunut kotiinsa hierojan, ja hieronta johti seksin harrastamiseen. Hieroja oli tuonut paikalle mukanaan myös 13-vuotiaan pojan, joka näki Sillanpään ja hierojan intiimin kanssakäymisen. Syyttäjän mukaan joko Sillanpää tai hieroja olisi pyytänyt poikaa kuvaamaan tapahtumia. Sillanpää kiisti oikeudessa syyllisyytensä. Syytteen sisällöstä on kertonut muun muassa MTV Uutiset.

Syyttäjä on kertonut, että kahden syytteen tapahtumat eivät liity toisiinsa.

Lue myös: IL: Jari Sillanpään epätoivoiset huumeviestit: tarjosi tuplahintaa, valitti 0,09 grammasta

Lue myös: Yle: Levytyssopimus seksiä vastaan - suomalaislaulaja nostaa esiin tarpeen musiikkialan #MeToo:lle

Lähteet: MTV, Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat