Kuva: MTV

Putous-tähti kertoo, kuinka suosikkihahmo syntyi - 'Slogan juolahti heti mieleen'

06.03.2020 19:45 - Lauri Kujanpää

Mikko Töyssy näyttelee Urmas Viilunkia.

Mikko Töyssyn Putous-ohjelman sketsihahmo Urmas Viilunk on toinen Putous-hahmoista, joka taistelee huomenna lauantaina 7. maaliskuuta Vuoden Sketsihahmo -tittelistä. Töyssyä vastassa on Antti Tuomas Heikkisen esittämä Yölintu.

Töyssy kertoi Iskelmän haastattelussa Satu Kotoselle, että on iloinen finaalipaikasta.

- Ihmiset ovat nähneet meissä jotain sellaista hauskaa, jonka takia he haluavat äänestää. Onhan se ihana juttu. Ikävää on taas, että tämä matka päättyy huomenna.

Töyssy sanoi, että alussa jännitti kovastikin ohjelmaan osallistumista.

- Eniten jännitin live-lähetyksiä etukäteen, mutta sitten niihin tottui. Lähetyspäivät ovat aina todella kiireisiä ja siinä pitää osaa nauttia joka hetkestä.

Tv:llä on valtava voima ja varsinkin Putouksen kaltaisissa ohjelmissa esiintyvät henkilöt nousevat nopeasti tunnetuiksi hahmoiksi. Töyssy kertoi, että ihmiset ovat olleet hänelle kohteliaita.

- Aika hyvin olen saanut keskittyä tekemiseen. Välillä esimerkiksi junassa saattaa käydä niin, että lapset saattavat osoitella ja sanoa "alvi pitää maksaa aina". Ihmiset ovat Suomessa keskimäärin mukavia, joten se on ollut hauskaa jutella katsojille.

Lopuksi Töyssy vielä paljasti, kuinka hänen hahmonsa syntyi.

- Vajaa vuosi sitten mietin, että viron kieltä on tullut musakeikoilla käytettyä huumorimielessä ja se oli tässä pohjana. Ensin tuli mieleen rakennusmies ja sitten se idea kääntyi talouskonsultiksi. Ja viisi sekuntia tuon päätöksen jälkeen mieleen juolahti slogan: "alvi pitää maksaa aina".

Mikko Töyssy Putous-lavalla. (kuva: AOP)

Voice.fi, Iskelmä ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Putous-tähdet kaappasivat radiolähetyksen - "Juontajat yrittävät tulla studioon väkisin sisään!"

Lue myös: Putous-tähti julkaisi kuvan mustelmaisesta kädestään - teloi itsensä suorassa lähetyksesä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat