Kuva: AOP

Ruotsin hovi siirtää edustusillallisen koronaviruksen takia - myös valtiovierailut vaarassa

02.03.2020 15:15 - Roy Kokkonen

Alun perin keskiviikoksi kaavailtu illallistapahtuma siirretään myöhemmäksi koronaviruksen takia. Myös kuningasperheen tulevat matkat ovat vaakalaudalla.

Ruotsin kuningashovi siirtää keskiviikkoillaksi kaavaillun edustusillallisen lyhyellä varoitusajalla. Tukholman kuninkaanlinnaan oli kutsuttu 150 vierasta. Syynä illallisen peruuttamiselle on koronavirusepidemia. Uutta ajankohtaa illalliselle ei ole kerrottu. 

- Syy on koronavirus. Tulimme päätökseen tänään. Yritämme nyt saada tiedon illallisen peruuntumisesta henkilökohtaisesti kaikille kutsutuille, Ruotsin hovin viestintäpäällikkö Margareta Thorgren kertoo Expressenille.

Illallisen vieraslistalla oli monen eri kansallisuuden edustajia. Thorgren painottaa, ettei illallistilaisuutta ole peruttu. Uutta ajankohtaa ei kuitenkaan ole ilmoitettu.

- Kyseessä on tilaisuuden siirtäminen. Seuraamme tilanteen kehittymistä, Thorgren sanoo.

Myös kuningasperheen ulkomaanmatkat voivat peruuntua. Ruotsin hovi seuraa paikallisten viranomaisten suosituksia matkustamisen suhteen. 

- Kaikkia suunniteltuja valtiovierailuja ei ole vielä julkistettu. Noudatamme ulkoministeriön suosituksia. Seuraamme tilannetta päivittäin, Thorgren kertoo.

Koronaviruksen leviäminen uhkaa estää matkojen tekemisen. Toistaiseksi kuninkaalliset eivät ole vierailleet taudin leviämisen riskialueilla.

- Olemme ryhtyneet hovissa samoihin toimenpiteisiin kuin monet muutkin organisaatiot. Jos työntekijät ovat olleet hiihtoloman aikana riskimaissa, tulee se ottaa huomioon. Kuningasperhe ei ole vieraillut näissä maissa ja työskentelee normaalisti, Thorgren sanoo.

Ruotsissa on todettu tähän mennessä 14 koronavirustapausta.

Lue myös: Prinsessa Estelle kahdeksan vuotta - muistuttaa päivä päivältä enemmän äitiään

Lue myös: Prinsessa Madeleinen ja prinssi Carl Philipin lapset jättävät hovin

Lähteet: Expressen, Expressen

Kilpailut

Uusimmat