Kuva: AOP

Lisää muutoksia Meghan Marklen ja Harryn uuteen elämään - Kanada ei enää maksa turvallisuuskuluja

28.02.2020 14:15 - Milena Raappana

Maaliskuusta lähtien, kun kaksikon kuninkaalliset velvollisuuden loppuvat, Kanada ei enää tarjoa heille turvallisuuspalveluita.

Sussexin herttuaparin tavoitellessa tavallista elämää kuninkaallisten piirien ulkopuolella moni asia on muuttunut heidän elämässään.

Pariskunta menetti "hänen kuninkaallinen korkeutensa" -nimityksen ja kuninkaallinen-sanan käytön tavaramerkeissään. Harry ilmoitti, että nykyään häntä kutsutaan vain etunimellään ilman prinssin titteliä, mutta siitä huolimatta kaksikko sai pitää herttuaparin nimityksensä. 

Korkean profiilin pariskunnan turvatoimia ei myöskään enää kateta Britannian hovin puolesta. Kanadaan asettuneen herttuan, herttuattaren ja heidän poikansa Archien turvallisuuskulut on katettu tähän mennessä valtion puolesta, mutta nyt siihen on tulossa muutos. 

Cosmopolitan-julkaisu uutisoi Kanadan kuninkaallisen ratsupoliisin ilmoittaneen eilen, että turvatoimet, joita he ovat tarjonneet Sussexin herttuaparille viime vuoden marraskuusta lähtien, lopetetaan maaliskuun aikana. 

Kanadan kuninkaallisen ratsupoliisin tiedotuksessa luki:

"Herttua ja herttuatar luokitellaan tällä hetkellä kansainvälisiksi suojelluiksi henkilöiksi, joten Kanadalla on velvollisuus tarjota turvallisuusapua, kun siihen on tarve. Suur-Lontoon poliisin pyynnöstä, Kanadan kuninkaallinen ratsupoliisi on tarjonnut apua heille satunnaisesti heti herttua ja herttuattaren saapuessa Kanadaan vuoden 2019 marraskuusta lähtien. Avustus tulee lakkaamaan tulevina viikkoina heidän statuksen muuttuessa."

(kuva: AOP)

Kun turvatoimien vastuu siirtyy pois valtiolta, ovat Harry ja Meghan itse vastuussa omasta suojeluksestaan. Pariskunta tiedotti aiheesta Sussex Royal -nettisivuillaan:

"Olemme tulleet yhteisymmärrykseen, että Sussexin herttua ja herttuatar tarvitsevat jatkossakin tehokasta turvausta suojellakseen itseään ja poikaansa. Tämä perustuu herttuan julkiseen profiiliin, joka johtuu siitä, että hän on syntynyt kuninkaalliseen perheeseen, hänen armeijapalvelukseensa, herttuattaren itsenäiseen profiiliin ja jaettuihin uhkiin ja riskitasoihin, joita on todistettu etenkin viime vuosien aikana."

Se, miten he aikovat jatkossa hoitaa turvallisuustoimet, on vielä avoinna.

Lue myös: Meghan Marklella ja prinssi Harrylla on varasuunnitelma palatsissa - mahdollisuus palata monarkiaan

Lue myös: Madonna teki yllättävän tarjouksen Meghan Marklelle ja prinssi Harrylle: "Älkää karatko Kanadaan"

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat