Kuva: AOP

Kim Kardashian haastoi kuvanmuokkausfirman oikeuteen jättisummasta - yhtiön vastaus mykistää

31.10.2019 13:45 - Iiro Myllymäki

Kardashian väittää, että kuvanmuokkaussovelluksen kehittänyt iHandy käytti hänen kuvaansa luvatta markkinoinnissaan.

Seurapiiritähti Kim Kardashian, 39, on haastanut kuvanmuokkausfirman oikeuteen. Naisen mukaan iHandy-niminen sovellus käytti hänen julkaisemaansa somekuvaa markkinoinnissaan maksamatta siitä hänelle. Tiedot on saatu Daily Mailin haltuunsa saamista asiakirjoista. Kardashian vaatii iHandylta liki yhdeksän miljoonan euron korvauksia.  

Naisen mukaan iHandy käytti luvatta hänen vuonna 2017 julkaisemaansa kuvaa, jolla mainostetaan Kardashianin meikkituotteita. Hänen mukaansa yritys on pyrkinyt hyödyntämään naisen julkisuusarvoa kuitenkaan maksamatta hänelle mitään. Voit katsoa kiistan aiheena olevan kuvan alta. Jos se ei näy alla, klikkaa tästä. 

Daily Mail kirjoittaa, että iHandy on puolustautunut sanomalla, että se ei tiennyt, että kuvassa on Kim Kardashian. Kardashianin lakitiimin mielestä väite on ”naurettava”. Lakitiimi korostaa kanteessaan, että Kim Kardashian on yksi maailman kuuluisimmista ja tunnistettavimmista henkilöistä.

Kohun keskelle päätynyt iHandy on sovellus, jolla pystyy muokkaamaan omiin kuviinsa meikkejä ja erilaisia hiustyylejä.

Kanteessaan Kardashianin taustajoukot tähdentävät, että Kardashian antaa kasvonsa vain tuotteille, joista hän itse pitää ja joita hän itse käyttää, eikä iHandyn sovellus ole tällainen. Toukokuulle päivätyissä oikeusdokumenteista selviää, että nainen saa yhdestä sponsoroidusta somepäivityksestä noin 270 000 - 450 000 euroa. TMZ-julkaisu kuitenkin raportoi, että todellisuudessa summa on noin 896 000 euroa.

Lue myös: Kim Kardashianin perheessä kuohuu - kuusivuotiaan North Westin meikkaamisesta iso riita

Lue myös: Kim Kardashian rikkoi merkittävän virstanpylvään Instagramissa - vain neljä muuta pystynyt

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat