Kuva: Essi Nylund

Kari Kanalan urapolku pöyristytti kollegoita: 'Tuomittiin alimpaan helvettiin'

12.05.2019 20:15 - Senni Loikala

Pastorien Facebook-keskusteluissa Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan mukaan lähtenyt pappi tuomittiin jyrkästi. Myöhemmin monen kollegan käsitys sarjasta muuttui täysin.

Toisinajattelijat on RadioPlay:n ja mainostoimisto Folk Finlandin podcast-sarja, jossa vastavirtaan uivat tunnetut ihmiset avaavat ajatteluaan. Yksi sarjan vieraista on Paavalin seurakunnan kirkkoherra ja Ensitreffit alttarilla -tv-sarjan asiantuntijana suuren yleisön tietoisuuteen noussut Kari Kanala. Sarjan viimeisimmillä kausilla Kanala ei ole ollut mukana.

Kanalalta kysyttiin, miten kollegat ovat suhtautuneet häneen menneinä vuosina. Kirkkoherra muistelee, että osallistuminen Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan oli osalle kova pala purtavaksi.

- Ennen kuin tuli (julkiseen) tietoon, kuka pappi oli lähtenyt mukaan Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan, tämä tyyppi tuomittiin pastoreiden Facebook-keskusteluissa suurin piirtein alimpaan helvettiin. Ajateltiin, että se tyyppi tallaa avioliiton jalkoihinsa.

- Sitten kun tuli esiin, että se olen minä, porukalla oli vähän ihmetystä, miten sinä tuollaiseen lähdit mukaan.

Kanalan mukaan suhtautuminen häneen muuttui sen jälkeen, kun ohjelma alkoi pyöriä televisiossa.

- Kun ihmiset näkivät, että sarja on tosissaan tehty, pareille halutaan hyvää eikä tarkoituksena ole hakea erityistä draamaa, se muutti mieliä. Jos joillain oli ollut negatiivinen lähtökohta, se muuttui positiiviseksi ja aika moni pyysi minulta anteeksi. Se tuntui todella hyvältä.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi ja kuuntele kaikki Toisinajattelijat-sarjan jaksot täältä. Pysy kärryillä uusimmista ja kiinnostavimmista podcasteista seuraamalla RadioPlayn Facebook-sivua.

Lue myös: Mitkä ovat olleet kuolevien viimeiset sanat? Hoitoalalla työskentelevät kertovat

Kilpailut

Uusimmat