Kuva: Shutterstock

Villieläimet katosivat järveltä - karmiva löytö saattoi paljastaa joukkotuhon syyn

20.04.2019 17:15 - Lauri Kujanpää

Syypää saattaa olla huolimaton lemmikin omistaja.

Doncaster-järvellä Iso-Britanniassa tehtiin karmaiseva löytö.

Alueen asukkaat olivat ihmetelleet, että miksi järveltä on tuntunut katoavan esimerkiksi ankkoja sekä suuri määrä kaloista. 32-vuotias äiti Toni Hooper löysi asialle ehkä syyn.

- Tulimme sunnuntaina syöttämään tänne ankkoja ja huomasimme, että niitä oli vain 1 tai 2 jäljellä. Olin huolissani, että minne kaikki villielämä oli oikein kadonnut. Juttelin tästä muillekin asukkaille ja he olivat samasta asiasta ihmeissään.

Naisen miesystävä teki löydön, joka selittää paljon. Hän nimittäin sai järvestä kalan, joka ei ollut täysin normaali saalis.

- Kun löysimme kalan, kylmät väreet menivät selkärankaani pitkin. Tämä on suosittu alue perheille, koiranulkoiluttajille sekä kalastajille. Kun mieheni löysi pelottavan kalan, menimme kotiin ja googlasimme siitä. Selvisi, että laji oli piraija.

 Äiti kertoo, että ei voi uskoa, että piraija löytyisi tällaisesta paikasta.

- Emme voineet uskoa tätä. Se ei ole laji, joka eläisi normaalisti Doncasterissa.

Tutkija Helen Thompson keksi asialle selityksen. Jollakin ihmisellä on saattanut olla lemmikkinä piraija kotona, ja lopulta kyllästyttyään siihen, on hän päästänyt eläimen vapaaksi luontoon.

- Se ei ole koskaan hyvä idea päästää tällaista petoa luontoon, koska monet lajit eivät osaa taistella sitä vastaan. Huonolla tuurilla ne saattavat käydä jopa ihmisten kimppuun, Thompson kertoo Smithsosian-lehdessä.

Vielä ei tiedetä, kuinka monta piraijaa kyseisessä järvessä elelee edelleenkin.

Lähde: Metro

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat