Kuva: Shutterstock

Disneyland järjestää ensimmäisen virallisen ihmisoikeusmarssinsa - "Ylpeänä sateenkaaren väreissä"

09.02.2019 12:15 - Niki Miettinen

Disneyn ensimmäinen virallinen Pride-marssi pidetään yrityksen Pariisissa sijaitsevassa huvipuistossa.

Disney-suuryrityksen ensimmäinen virallinen Magical Pride -marssi ihmisoikeuksien puolesta pidetään Disneyland Paris -huvipuistossa kesäkuun ensimmäisenä päivänä.

”Pue päällesi unelmiesi asu ja tunne olosi satumaiseksi, kun saavut kokemaan Walt Disney -elokuvastudion huvipuiston täysin uudella tavalla. Ylpeänä sateenkaaren kaikissa väreissä” , kerrotaan huvipuiston tiedotteessa.

NowThis-julkaisun mukaan marssi alkaa iltakahdeksalta ja loppuu kahdelta aamuyöstä. Marssiin sisältyy maaginen paraati oikeuksien puolesta, esityksiä, karaoketeatterikokemuksia ja teemaan sopivia valokuvauskoppeja.

Pariisissa sijaitseva huvipuisto on pitänyt epävirallisia Pride-tilaisuuksia jo viisi vuotta, ja Yhdysvaltojen vastaavat huvipuistot ovat juhlineet seksuaalivähemmistöjen juhlapyhiä jo 1990 vuodesta lähtien. Nyt Disney on virallisesti tukemassa tapahtumia.

Puistojen tiedottaja ilmoitti NowThis-julkaisulle päätöksen johtuvan halusta lähettää tärkeä viesti syrjintää vastaan.

"Ihmisoikeudet ja tasa-arvo ovat tärkeitä asioita Disneyland Paris -huvipuistolle ja meillä käy vuosittain miljoonia vieraita, joiden haluamme tuntevan olonsa tervetulleiksi sukupuolestaan tai seksuaalisesta suuntautumisestaan huolimatta. Tahdomme maailman tietävän huvipuiston maagisuuden olevan kaikkia varten."

Lue myös: Yksi Euroviisujen kohauttaneimmista voittajista Suomeen keikalle

Lue myös: Poliisia kosittiin kesken Pride-juhlan - katso koskettava video

Lue myös: Myös koirat juhlistavat Pridea! Katso suloiset kuvat

Lähde: NowThis

Kilpailut

Uusimmat