Kuva: Emmi Moilanen

Topi Latukka Softenginen tuomasta suosiosta: "On sanottu, että anna nyt kusen vähän nousta päähän"

08.12.2018 10:15 - Katariina Auvinen

Softenginen Topi Latukka aloitti myös soolouransa ja julkaisi ensimmäisen singlensä.

Muusikko Topi Latukka, 24, tuli suuremman yleisön tietoisuuteen vuonna 2014, kun hänen luotsaamansa Softengine-yhtye voitti Uuden musiikin -kilpailun ja pääsi edustamaan Suomea Euroviisuihin Kööpenhaminaan. 

Neljän vuoden aikana miehen elämässä on tapahtunut paljon. Hän on muuttanut Helsinkiin, ehtinyt asua siellä parissakin paikassa, tehnyt musiikkia niin itselleen kuin muillekin ja on sijaistanut koulussa opettamassa musiikkia. Hänen henkilökohtaisessa elämässään on tapahtunut myös muutoksia. Kun Latukan pitkä parisuhde päättyi, se antoi hänelle sysäyksen soolouralle. Mies on julkaissut jo singlen, Pehmeitä pintoi

Parisuhteen päättymisen jälkeen Latukka vietti paljon aikaa yksin miettien elämänsä suuntaa. 

- Tuli kelailtua aika paljonkin juttuja, ja siinä hetkessä syntyi idea siitä, että nyt sooloura tuntuu hyvältä, Latukka pohtii. 

Mies asuu nyt ensimmäistä kertaa yksin ja se on saanut hänet arvostamaan omaa aikaa entistä enemmän. 

- Rakastan asua yksin ja sitä, että jos teen jotain, niin kukaan ei voi tulla keskeyttämään minua. Pidän myös siitä, että nyt minulla on täysi vapaus tehdä mitä haluan, hän kertoo. 

Topi Latukka kertoo, että sooloura ei ole pois Softengineltä. (kuva: Emmi Moilanen )

Softengineä ei jätetä 

Mies haluaa painottaa, että sooloura ei ole pois Softengineltä. Hän jatkaa yhtyeessä samalla tavalla kuin tähänkin saakka. 

- Faneilta on tullut paljon kyselyitä siitä, miten Softenginelle käy, mutta jatkan bändissä, mies vakuuttaa. 

Uuden musiikin -kilpailun voitto nosti parikymppiset nuoret nopeasti kuuluisuuteen vuonna 2014. Latukka kertoo, että tuolloin he saivat enemmänkin kommenttia vaatimattomuudestaan kuin siitä, että heillä olisi noussut menestys päähän. 

- Se koko voitto oli ihan sairas juttu. Me ollaan aina oltu aika nöyriä ja muistan, että baareissa on tultu tönimään ja kommentoitu, että anna nyt kusen nousta vähän edes päähän, Latukka muistelee. 

Yhteistyöhaaveita Sannin kanssa 

Mies on tehnyt aktiivisesti musiikkia muille artisteille.

- Kaikki yhteistyöpyynnöt tulevat tuotantoyhtiön kautta, jossa olen ollut neljä vuotta. Kaksi vuotta keskityin pelkästään bändiin, mutta sitten päätin hyväksyä kutsuja, joita tuli muun muassa leireille. Leireillä on esimerkiksi saksalaisia, korealaisia tai balttiasta tulleita artisteja, joiden kanssa teemme musaa, hän selventää. 

Biisintekijänä vuosi 2018 on ollut miehelle erinomainen. Häneltä on mennyt kappaleita Balttialle ja Koreaan. Soolouran aloittaminen oli kirsikka kakun päälle. 

Latukka tietää heti, kenen kanssa hän haluaisi tehdä yhteistyötä, jos mahdollisuus tulisi. 

- Sanni tai Jared Leto. Jared Letoa olen fanittanut ihan nuoresta saakka. Hän on ollut sellainen iso idoli minulle jo pitkään ja samoin Sanni. Sannia olen fanittanut jo hänen ensimmäisestä biisistään lähtien, hän kertoo. 

Kuuntele Topi Latukan single, Pehmeitä pintoi alta. 

Lue myös: Poets of the Fall -yhtyeen solisti ulkomaille tähtääville suomalaisbändeille: "Nostan hattua"

Lue myös: Softenginen Topi Latukka: "Kaksi vuotta sitten olisin saattanut laulaa silmät kiinni lavan takaosassa"

Kilpailut

Uusimmat