Kuva: Senja Rapila

TTK-kisaan valmistautuva Aki Linnanhde ei pelkää lempinimen saamista: "Ehdotuksia otetaan vastaan"

14.09.2018 14:30 - Henna Koste

Radiojuontaja aikoo tehdä tanssiparketilla parhaansa. Pelleily ei tule kysymykseen.

Tanssii tähtien kanssa palaa tv-ruutuun tulevana sunnuntaina. Tulevalla kaudella tanssitaitojaan esittelee tv- ja radio-ohjelmista tuttu Aki Linnanahde. Tällä hetkellä Radio Novan Aamua juontavan miehen tanssipari on Saana Akiola

Tanssikilpailija kertoo, että oppeja on tarttunut jo matkaan.

- Olen lähtenyt tasolta nolla, kaikki on ollut uutta ja ihmeellistä. En ole mikään liikunnallinen lahjakkuus, enkä varsinkaan tanssillinen lahjakkuus, Linnanahde huomauttaa.

Linnanahde ja Akiola treenaavat joka arkipäivä. Aamujuontaja ei kuitenkaan voi harjoitella iltamyöhään asti, sillä nukkuakin pitää ehtiä ennen aamuyön herätyksiä.

- Saana on arvostettu tanssinopettaja. Haluan onnistua hänenkin takiaan. Huomaan kantavani siitä paineita, Linnanahde toteaa.

Vaikka miehellä on monipuolista kokemusta esiintyjänä, on tanssiparketilla pyörähtely miljoonayleisön edessä aivan eri juttu.

- Tämä on yksi elämäni jännittävimmistä paikoista. Sanoisin, että tämä on jännittävin juttu, mitä olen ikinä tehnyt esiintyjänä. Eniten minua jännittää ne naamat studioyleisössä, mies kertoo.

Linnanahde kertoo tanssineensa aiemmin lähinnä yökerhossa, mutta hän painottaa ottavansa tanssikilpailun tosissaan.

- Jos tällaiseen suostuu, pitää ottaa huomioon, että aikaa menee treeneihin. On tyhmää lähteä pelleilemään ja tehdä vasurilla. Haluan tehdä parhaani, ja minun tapauksessani se tarkoittaa sitä, että tanssisalissa pitää ojennella aika paljon nilkkaa ja ottaa tanssiaskelia, Linnanahde sanoo.

Hän tietää, että leikkiin kuuluu olla arvostelun kohteena. Pelkääkö mies kantavansa pian Antti Kaikkosen tapaan lempinimeä?

- Kanki-Kaikkonen on kunnia nimi, niitä voi olla vain yksi. Pyhitetään se hänelle, sillä hän teki erittäin viihdyttäviä tanssiesityksiä. Minun kohdallani se voisi olla vaikka Rautakanki-Linnanahde. Saa nähdä! Nimiehdotuksia otetaan vastaan, Linnanahde naurahtaa.

Lue myös: Juontaja Aki Linnanahde mukaan Tanssii tähtien kanssa -kisaan - "Olen alkanut jo elää kuin tanssija"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat