Kuva: Handout

IS: Samuli Edelmann työskentelystä Aku Louhimiehen kanssa: ”Koin erittäin epämiellyttävänä"

26.05.2018 09:15 - Emmi Moilanen

Näyttelijä ja laulaja Samuli Edelmann kertoo Ilta-Sanomille pettyneensä Louhimiehen tapaan toimia ohjaajana.

Maaliskuussa lukuisat suomalaiset eturivin naisnäyttelijät kertoivat Ylelle kokemuksistaan Aku Louhimiehen epäasiallisista ohjaamismetodeista. Näyttelijät syyttivät Louhimiestä muun muassa nöyryyttämisestä, kiusaamisesta ja näyttelijöiden turvallisuuden laiminlyömisestä.

Näyttelijä ja laulaja Samuli Edelmann, 49, kertoo Ilta-Sanomissa haluavansa antaa kaiken tukensa asian julki tuoneille naisnäyttelijöille. Edelmann kertoo myös, että hänellä on omakohtaista kokemusta Louhimiehen toimintatavoista ohjaajana.

- Koin Akun kanssa työskentelemisen erittäin epämiellyttävänä ja väkivaltaisena, suoranaisena alistamisena, Edelmann kertoo Ilta-Sanomille viitaten henkiseen, ei fyysiseen, väkivaltaan.

Pettyi ohjaamismetodeihin

Edelmann on tehnyt yhteistyötä Louhimiehen kanssa televisiosarjassa Irtiottoja ja elokuvissa Valkoinen kaupunki, Levottomat sekä Riisuttu mies.

Vuonna 2006 ilmestyneen Riisuttu mies -elokuvan kuvauksissa Edelmann pettyi Louhimiehen tapaan toimia ohjaajana. Edelmannin mukaan Louhimiehen johtamistapa on hajottava, eikä näyttelijä pitänyt kuvauksissa vallitsevasta ilmapiiristä.

- Aku onnistui luomaan henkisesti neuroottisen ilmapiirin, jossa parhaani mukaan yritin miellyttää ohjaajaa. Jo siinä vaiheessa kyllä tiesin, että tämä olisi viimeinen työni hänen kanssaan. Ja niin se on ollut, Edelmann jatkaa Ilta-Sanomille.

Edelmann uskoo Louhimiehen ympärillä vellovan kohun puhdistavan elokuva-alan ilmapiiriä. Näyttelijä toivoo myös, että Louhimies ottaisi asiasta opikseen.

- Lopuksi haluan sanoa, että voimia ja kärsivällisyyttä Akulle, Edelmann toteaa Ilta-Sanomille.

Lue myös: Yle: Nyt Louhimiehestä puhuu Paula Vesala - koki epäasiallista kohtelua Tuntemattoman kuvauksissa

Lue myös: Yle: Aku Louhimiehestä rankkoja syytöksiä - nöyryyttää näyttelijöitä sadistisesti, itkettää lapsia

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat