Kuva: Senja Rapila

Tuomas Enbuskelta suorat sanat Jari Sillanpäästä IL:ssä: "Ei näytellyt katuvan narkkarin roolia"

06.04.2018 17:21 - Iiro Myllymäki

Tuomas Enbuske kirjoittaa Iltalehden blogissa, että on kohtuutonta vaatia Sillanpäältä anteeksipyyntöä tämän huumeidenkäytön takia.

Viime viikon torstaina Jari Sillanpäältä nähtiin haastattelu Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa. Kyseessä oli miehen ensimmäinen julkinen esiintyminen sen jälkeen, kun mies jäi kiinni metamfetamiinin hallussapidosta Helsinki-Vantaan lentokentällä. Kyseessä oli toinen kerta, kun Sillanpään huumeidenkäyttö nousi otsikoihin. Viime syksynä mies jäi kiinni metamfetamiinin vaikutuksen alaisena ajamisesta ja sai melkein 24 000 euron sakot.

EVS-ohjelmassa Sillanpää ei suostunut pyytämään anteeksi huumeidenkäyttöään eikä myöskään luvannut lopettavansa käyttöä. Monet ovat kritisoineet Sillanpäätä hänen haastatteluesiintymisensä jälkeen ja ihmetelleet sitä, että Sillanpää ei selvästikään kadu toimintaansa. Kohun myötä monia Jari Sillanpään keikkoja on peruttu.

Haastattelun tehnyt Tuomas Enbuske on nyt kirjoittanut aiheesta pitkän blogikirjoituksen Iltalehteen. Tekstissään Enbuske viittaa Helsingin Sanomien julkaisemaan kommenttiin, jossa Sillanpäätä kritisoitiin siitä, että hän ei pyytänyt yleisöltään anteeksi tekojaan. Enbuske on aivan toista mieltä anteeksipyynnön tarpeellisuudesta.

”Olisimme toivoneet Sillanpäältä viestintätoimiston muotoileman, Aku Louhimies -tyyppisen anteeksipyyntörituaalin. Elämmehän anteeksipyynnön Suomen mestaruuskisoja. Ja olemme rakastuneita näihin anteeksipyyntöriitteihin, joissa itsesäälissä marinoituneet lapsimiehet katsovat kameraan kuin juuri äidin tissistä vieroitettu vauva. Valitettavasti nuo viestintätoimistojen kirjoittamat anteeksipyynnöt eivät näy A-studion jälkeen kusitestin A-näytteessä. Nyt Hesari ei kestä sitä, että Sillanpää ei mene takaisin sinne uhrille varattuun kaappiin huumeasiassa. Huumeet on lajiteltu pahojen asioiden sarakkeeseen. Metamfetamiini ja työssä käyvä, parisuhteessa elävä hyvätuloinen tangokuninkaallinen on täysin käsittämätön yhtälö”, Enbuske kirjoittaa.

Tuomas Enbuske (kuva: Venetsia )

Tuomas Enbuske kirjoittaa, että alkoholi on hänen mielestään huume siinä missä metamfetamiinikin. Hänen mielestään huumeidenkäytöstä ei tulisi rangaista, mikä on myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositus.

”Toivon Jari Sillanpään pääsevän eroon metamfetamiinista. Se on vaarallinen huume. Siksi Sillanpään pitäisi mennä hoitoon. Vielä enemmän toivon Suomen hakeutuvan hoitoon ja pääsevän eroon tästä virallisen valehtelun kulttuurista. Helsingin Sanomien ja suuren yleisön suurin ongelma ei nimittäin tuntunut olevan Sillanpään huumeongelma, vaan se, ettei hän suostunut valehtelemaan sillä tavalla kuin olemme yhteisellä päätöksellä päättänet valehdella toisillemme”, Enbuske kirjoittaa.

Kirjoituksessaan Enbuske myös muistuttaa, että jo tangokuninkaaksi tultuaan Jari Sillanpää kertoi avoimesti homoudestaan Helsingin Sanomien haastattelussa, mutta Helsingin Sanomat päätti jättää tiedon julkaisematta. Lopulta Sillanpää tuli kaapista julkisesti ulos Tuomas Enbusken tekemässä televisiohaastattelussa vuonna 2006.

”Viime viikolla Helsingin Sanomat halusi taas muokata Jari Sillanpään lukijoidensa fantasioiden mukaiseksi. Haastattelin juuri MTV:n talk show -ohjelmassani Sillanpäätä huumekohusta. Sillanpää ei näytellytkään katuvan narkkarin roolia, vaan puhui totta. Olemme niin tottuneita paskanpuhumiseen, että se yllätti jopa paatuneet toimittajat Sanomatalossa”, Enbuske kirjoittaa blogissaan.

Lue myös: Menikö Jari Sillanpään EVS-haastattelu ohi? Katso vuoden puhutuin tv-tapaus kokonaisuudessaan täältä

Lähde: Iltalehti

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat