Kuva: Mikko Räsänen

Shirly Karvinen sai peräänsä sitkeän piinaajanaisen: "Hän otti sen elämäntehtäväkseen"

02.03.2018 12:00 - Mikko Räsänen

SuomiRockin juontajana työskentelevä Shirly Karvinen on joutunut taistelemaan misseyteen liittyviä ennakkoluuloja vastaan.

Vuoden 2016 Miss Suomi Shirly Karvinen työskentelee nykyään SuomiRockin aamuohjelman juontajana. Parin julkisuudessa viettämänsä vuoden aikana Karvinen on huomannut, miten kauneuteen liitetään helposti stereotypia, että jos olet kaunis, et voi olla älykäs tai lahjakas.

- Ensimmäinen puoli vuottahan sinulla menee siinä todistellessa, että et mene siihen stereotypiaan, että olisit hölmö tai yksinkertainen. Se menee sellaisessa uskottelemisessa, että sinulla on jotain sanottavaakin ja että osaat muutakin kuin seistä ja hymyillä. 

- Ihmiset kuvittelevat usein, etteivät missit osaa tehdä muuta kuin seistä, olla ja ihmetellä. Ja ajattelevat samalla, ettei missit ansaitsekaan sen enempää, koska ovat joskus hakeneet sellaisiin töihin. Se on uskomatonta, että tällä tavalla aliarvioidaan. Toisaalta sen voi myös kääntää itselleen motivaatioksi, että voi osoittaa muille ja itselleen, ettei se asia ole niin.

Huvittavaksi stereotypia menee siinä vaiheessa, jos jotkut ajattelevat Karvisen pääseen nykyiseen radiotyöhönsä ulkonäön avulla. 

- Mitä sinä teet ulkonäöllä tai misseydellä sellaisessa mediassa, joka tulee pelkästään äänen kautta? Siinä järkikin sanoo, ettei se vain toimi, Karvinen sanoo. 

Shirly Karvinen juontaa SuomiRockin aamua yhdessä Ville Kinaretin (vas.) ja Mikko Honkasen kanssa. (kuva: Mikko Räsänen)

Joillekin missiympyröistä tutun nuoren naisen radiotyö oli kuitenkin kuin punainen vaate.

- Yksikin nainen meni radiohommien aloittamisen jälkeen Instagram-tililleni, selasi ihan ensimmäisiin kuviin ja alkoi sinne yksitellen kuvien alle kirjoittamaan, kuinka surkea juontaja ja missi olin. Hän otti sen ihan elämäntehtäväkseen. Se on jäänyt mieleen, että kuinka paljon energiaa hän on käyttänyt minun haukkumiseeni, kun hän olisi senkin ajan elämästään voinut käyttää itseensä.

Lue täältä Shirlyn koko haastattelu ja muiden radiotähtien kokemukset haukkupalautteesta. Esko Eerikäinen esimerkiksi saa syytöksiä siitä, että ei enää näytä samalta kuin Hunks-vuosinaan ja Oku Luukkaista haukutaan hänen korviensa takia. 

Lue myös: Solvaajat haukkuvat ulkonäön ja mielipiteet - radiotähdet kertovat, miten palautteen kestää

Lue myös: Esko Eerikäinen lopetti Hunks-uransa - saa nyt tylyjä kommentteja lihomisesta

Lue myös: Oku Luukkainen törkeän uhkailun kohteena: "Uhkasi ottaa korvista kiinni ja vetää turpaan"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat