Kuva: AOP

Meryl Streep yritetään häpäistä Los Angelesin kaduilla: Syytetään Harvey Weinsteinin suojelusta

20.12.2017 16:45 - Susanna Karttunen

Ympäri kaupunkia on ilmestynyt julisteita, joissa näyttelijän väitetään tietäneen Weinsteinin tekemistä seksuaalirikoksista.

Los Angelesiin ilmestyi tiistaina julisteita, joissa näyttelijä Meryl Streep seisoo kohutuottaja Harvey Weinsteinin vieressä. Steepin silmät peittää punainen neliö, jossa lukee ”She knew” eli hän tiesi.

(kuva: AOP)

Tällä viitataan näyttelijä Rose McGowanin syytöksiin, joiden mukaan Streep tiesi Hollywood-mogulin seksuaalirikoksista. Weinsteinin kerrotaan raiskanneen useita naisia ja hyväksikäyttäneen asemaansa monilla tavoin.  

McGowan kirjoitti Twitter-tilillään, että naisnäyttelijöiden hiljaisuus on osa ongelmaa. Hän sanoo Streepin olevan yksi näistä "hiljaisista naisista" ja että tämä on työskennellyt mielellään Weinsteinin kanssa, vaikka on hänen mukaansa tiennyt ahdistelusta. McGowan otti Twitter-tilillään kantaa naisnäyttelijöiden suunnittelemaan protestiin, jonka he aikovat toteuttaa Golden Globes -gaalassa.

”Naisnäyttelijät, kuten Meryl Streep, jotka työskentelivät mielellään Sikahirviölle (Weinsteinille), pukeutuvat mustaan Golden Globes -gaalassa hiljaisessa protestissa. Teidän hiljaisuutenne on ongelma. Otatte vastaan feikkipalkinnon hengettöminä ja ette vaikuta oikeaan muutokseen. Halveksun tekopyhyyttänne”, McGowan kirjoittaa.

Streep vastasi syytöksiin ja totesi, ettei hän ole todellakaan tiennyt Weinsteinin teoista.

- En ollut tarkoituksella hiljaa. En tiennyt. En hyväksy hiljaisesti raiskaamista. En tiennyt. En pidä siitä, että nuoret naiset joutuvat raiskatuiksi. En tiennyt tämän tapahtuvan. En tiedä missä Harvey asuu, enkä ole koskaan ollut hänen kotonaan. Minua ei ole koskaan elämässäni kutsuttu hänen hotellihuoneeseensa”, Streep kertoo.

Streep arvelee Weinsteinin pimittäneen tiedon häneltä, koska yhteistyö Streepin kaltaisten naisten kanssa toisi hänelle uskottavuutta ja tilaisuuden houkutella alalle pyrkiviä naisia olosuhteisiin, joissa heille voisi käydä huonosti.

”Hän tarvitsi minua paljon enemmän kuin minä häntä, joten hän varmisti, etten tietäisi”, Streep sanoo.

Lue myös: Salma Hayek elokuvatuottaja Harvey Weinsteinistä: Ehdotti suuseksiä ja halusi katsoa minua suihkussa

Lue myös: Pulp Fiction -tuottaja ahdisteluskandaalin keskellä: Game of Thrones -tähti paljasti oman kokemuksensa

Lähde: Mirror, People

Kilpailut

Uusimmat