Kuva: Senja Rapila

Suomalaisen elokuvan kuvaukset keskeytyivät - päänäyttelijä puri toista

22.11.2017 18:45 - Katariina Auvinen

Aku Hirviniemi esiintyy uudessa Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvassa.

Näyttelijä Aku Hirviniemi, 33, palasi vuoden kestäneeltä tauoltaan viime kesäksi mielenkiintoisen projektin pariin. Katse suuntautui Jollakseen ja uuteen Heinähattu sekä Vilttitossu -elokuvaan.

Hirviniemi tähdittää elokuvaa Rillirousku-nimisenä poliisina. Työuupumuksen vuoksi vuoden tauolle alkujaan jäänyt Hirviniemi kertoi, että paluu työelämään ei jännittänyt häntä. 

- Minua ei jännittänyt, koska minulla on niin hyvä tukiverkko. Sen sijaan olin enemmänkin innoissani. Kaikki kollegat ja tutut tuntevat minut ja näkivät, että Aku alkaa olla taas iskussa, hän kertoo Voice.fi:lle antamassaan haastattelussa. 

Perjantaina ensi-iltansa saavassa elokuvassa nähdään kaksi lapsinäyttelijää, Emily Shipway ja Ella Kangas. Lapsien kanssa työskenteleminen toi omanlaisensa vivahteen koko tekemiseen. 

- Niin Emily kuin Ellakin olivat oikeita tähtinäyttelijöitä. Ohjaaja jossain haastattelussa sanoikin, että kun lapsilta loppuvat patterit, ne sitten loppuvat. Toisaalta heidän energiansa siirtyi myös meihin aikuisiinkin, Hirviniemi kertoo. 

- Pattereiden loppumisen kyllä huomasi, koska oli muutamia hetkiä, kun koko 30 henkilöä sisältänyt työryhmä odotti tunteja, että päätähdet pystyivät sopimaan riitansa. Olikohan siinä käynyt niin, että toinen oli purrut toista tai vastaavasti suuttumusta oli aiheuttanut se, että toinen oli koskenut vahingossa toisen lelukarhuun, Hirviniemi kertoo. 

Hirviniemi heittää pilke silmäkulmassa, että yleensä riita saatiin ratkaistua kiristyksellä, uhkailulla ja lahjonnalla. 

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset -elokuva oli ensimmäinen projekti, jossa Hirviniemi oli myös tuottajatiimissä mukana. 

- Olen itse aivan vastuuton ihminen, mitä tulee hallinnolliseen puoleen ja tuottamiseen. Onneksi meidän tiimissä on niitä, jotka pitivät näistä asioista huolen. Itse huolehdin lähinnä siitä, että tarjoiluista eivät loppuneet leivät ja pähkinät, mutta toivottavasti jatkossakin pystyisin toimimaan tuottamispuolella, hän heittää. 

Lue myös: "Pelkäätkö uutta loppuun palamista, Aku Hirviniemi?" – kuuntele Radio Novan Aamun haastattelu

Kilpailut

Uusimmat