Kuva: Valtteri Hirvonen

Petra Gargano kipuili Tiktak-menneisyyden kanssa: "Romahdus tuli äitiyslomalla"

22.11.2017 13:45 - Katariina Auvinen

Tiktak tekee paluun neljän festarikeikan voimin ensi kesänä.

Perjantaina julkistetiin uutinen, että 2000-luvun taitteen suosittu tyttöbändi, Tiktak, palaa ensi kesänä neljän festarikeikan voimin yhteen. Yhtye lopetti vuonna 2007, mutta nyt bändi aikoo vetää alkuperäisellä kokoonpanolla ensimmäisen keikkansa Himoksella juhannuksena. Vielä vuosi sitten laulaja, Petra Gargano, 32, kertoi, ettei usko bändin palaavan yhteen. Nyt kuitenkin kaikki palaset loksahtivat kohdalleen. 

- Mietin itse pitkään, että onko nyt minulle oikea aika. Olen tehnyt soolouraa kymmenen vuotta ja urallani menee siltä osin paremmin kuin koskaan. Päätin kuitenkin, että teen tämän nyt tai ei koskaan. Muillekin tytöille aika oli oikea, Petra kertoo Voice.fi:lle antamassaan haastattelussa. 

Petra Gargano vasemmalla ja Emilia Suhonen oikealla. (kuva: Senja Rapila)

Hän kertoo avoimesti kipuilleensa paljon Tiktak-menneisyytensä kanssa. Kun yhtye nousi suosioon, suurin osa bändin tytöistä oli vasta 13-vuotiaita. Uran rankin kokemus liittyy vuoteen 2007, kun Petra päätti lähteä soolouralle yhtyeen lopettamisen jälkeen. 

- Minut oltiin totuttu näkemään Tiktakin äänenä, olin aina se Tiktakin Petra. Huomasin, että tein aivan ääripään musiikkia ensimmäiset vuodet, se oli sellainen vastareaktio. Tein mielestäni parempaa musiikkia kuin koskaan, mutta aina minua verrattiin Tiktakin aikaiseen minääni, se oli rankkaa. Tuntui, että kukaan ei kuullut juuri minua, Petra kertoo. 

Isoin romahdus tuli äitiyslomalla 

Tiktakin tytöillä meni koko teini-ikä musiikin ja keikkailun parissa. Heidän elämänsä oli hyvin aikataulutettua jo nuoresta lähtien. Petralla totaalinen pysähtyminen tuli vasta muutama vuosi sitten.  

- Minusta ei tunnu, että olisin jäänyt mistään paitsi teini-ikäisenä, mutta varsinainen romahdus minulla tuli äitiyslomalla muutama vuosi sitten. Opin sen aikana katsomaan historiaani positiivisena voimavarana. Äitiyslomalla minusta tuntui siltä, että pohja putosi pois, koska olin tottunut painamaan töitä ja suorittamaan kalenterin tarkasti tehtävät, Petra kertoo. 

(kuva: AOP)

Kun äitiyslomalla ei ollutkaan mitään sovittuna, hänellä oli jopa huono omatunto siitä, että tuore äiti ei saanut enempää asioita tehtyä.

- Koin, että putosin sellaiseen lilluvaan virtaan. Se oli iso kriisi, jonka aikana ymmärsin, että minä riitän juuri sellaisena kuin olen, hän kertoo. 

Itsensä ja menneisyytensä hyväksyminen johti siihen, että hän oli myös omalta osiltaan valmis palaamaan Tiktakin laulajaksi neljän keikan ajaksi. 

Lue myös: Tiktak tekee yllätyspaluun: "Olemme itsekin yllättyneitä"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat