Kuva: AOP

Jere Karalahti oli jo alaikäisenä huumekoukussa - huumevelat pakottivat myymään isän tavaroita

06.10.2017 07:30 - Anna Hopi

Entinen jääkiekkoilija Jere Karalahti, 42, eli levottoman lapsuuden Helsingin Tapulikaupungissa.

Jere Karalahti kertoo tuoreessa Jere-elämäkerrassaan lapsuudestaan Helsingin Tapulikaupungissa. Entisen jääkiekkoilijan vanhemmat erosivat hänen ollessaan ylästeikäinen, mutta muutoin Karalahti kertoo eläneensä normaalin lapsuuden. Hänet tunnettiin lapsena yllivilkkaana ja energisena poikana, joka keksi kolttosia.

Tapulikaupunki oli Karalahden mukaan rokkareiden ja punkkareiden aluetta, jossa päätä sekoitettiin alkoholin lisäksi pilvellä ja kovilla huumeilla. Myös utelias Jere Karalahti tutustui ala-asteikäisenä päihteisiin. Juominen alkoi Liebfraumilch-viinillä ja kolmosoluella kaveriporukan kesken, ja se oli Karalahden ensihumala.

"En ole aiemmin juurikaan maistanut alkoholia, mutta päätän nyt ottaa muilta luulot pois. Tempaisen kunnnon huikan kitkerän makuista viiniä. Eipä se hyvältä maistu, mutta kyllä sitä ihan juomaan pystyy, varsinkin kun muutaman kulauksen päässä häämöttää jännittävä tunne, jota olen janonnut koko viikon", kertoo Karalahti Aki Linnanahteen kirjoittamassa elämäkerrassa.

"Ensimmäisen kännikokeilun jälkeen humaltuminen tuli säännölliseksi osaksi viikkorytmiämme. Täysi-ikäiset kaverit Kertsiltä kävivät hakemassa juomat pientä hakista vastaan, ja mikäli joku heistä alkoi hankalaksi, ostarin kulmalta löytyi joku janoinen aikuinen pienen lisätienestin tarpeessa."

(kuva: AOP)

Pian Karalahden kaveriporukan ringissä alkoi kiertää hasispiippu.

"Kaikille polttaminen ei kolahtanut samalla tavalla, mutta itse olin täysin myyty ensimmäisestä kerrasta."

Teinisekoilunsa keskellä Karalahti pelasi jääkiekkoa, mutta varasi myös tarpeeksi aikaa vapaa-ajan harrastuksiinsa. Aikaa järjestyi, kun hän lopetti yläasteen kesken viimeisellä luokalla parin kaverinsa kanssa, ja salaili asiaa vanhemmiltaan.

Nuorukaiset käyttivät aikansa huumeisiin, syömiseen, konsolipeleihin ja peliautomaatteihin. Karalahti purki energiaansa erilaisiin pikkuvarkauksiin, joilla pyrki rahoittamaan alkoholin ja huumeidenkäyttöään.

"Säännöllisestä alkoholin ja pilven käytöstä sekä silloin tällöin mukana olleesta amfetamiinista huolimatta jääkiekkourani eteni kohisten, ja kausi 1992-1993 jäi viimeiseksi juniorikaudekseni. Kauden päätteeksi Los Angeles Kings varasi minut NHL:ään kuudennella kierroksella numerolla 146."

(kuva: AOP)

Karalahti pääsi HIFK-joukkueeseen. Kolmen ensimmäisen liigavuoden aikana hänen huumeidenkäyttönsä lähti käsistä.

"Normaalin pirirännin aikana saattoi mennä neljä päivää, että en nukkunut tai edes syönyt juuri ollenkaan. Rahaa paloi monta tuhatta markkaa, kun ainetta piti vain saada lisää. Tajusin itsekin astuneeni piikittämisen kansa selkeän rajan yli. Vaikka nuoruutemme olikin ollut päihteiden täyttämä, olimme aina ajatelleet huumeiden käytön vain hauskanpidoksi ja viihdekäytöksi."

"Touhuni meni niin synkäksi, että myin huumevelkojen maksamiseksi isäni asunnosta lopulta kaiken mahdollisen irtaimiston."

(kuva: WSOY)

Lue myös: IS: Jere Karalahden ulosottorekisteri paljastaa: Jättivelat exille maksettu!

Lue myös: Nanna ja Jere Karalahti eroavat: "Asiaan ei liity draamaa"

Lue myös: Jere Karalahti MTV:lle elämäkerrastaan: "En tiedä onko yhteiskunta valmis siihen"

Kilpailut

Uusimmat