Kuva: Fotolia

Nainen kärsi vakavista pakko-oireista - pesi hiuksiaan jopa 72 kertaa päivässä

23.08.2017 16:15 - Katariina Auvinen

Serin Rayer Davies, 23, kertoi tarinansa auttaakseen muita samasta tilasta kärsiviä.

Oletko ikinä pienempänä päättänyt, että et saa astua katukivetysten reunoille? Pitääkö sinun kenties tarkastaa aina kotoa lähtiessäsi, että kahvinkeitin on pois päältä? Monelle nämä asiat eivät ole häiritseviä, mutta pakko-oireista kärsivä ihminen voi tehdä näitä asioita niin monta kertaa, että teot heijastuvat jo hänen elämiseensä. 

Serin Rayer Davies, 23, kertoi julkisuudessa omasta pakko-oireisesta häiriöstään. Pakko-oireisessa häiriössä ihminen on luonut itselleen pakkoajatuksia ja pakkotoimintoja. Ne aiheuttavat usein ahdistusta ja heijastuvat koko elämään. Näin kävi myös Daviesille. 

Davies on kärsinyt pakonomaisista ajatuksista ja toiminnoista lähes koko elämänsä ajan. Nuori nainen on ajatellut esimerkiksi, että jokainen asia on bakteerien peitossa. Näin ollen tämä ajatus on saanut hänet pesemään hiuksiaan jopa 72 kertaa päivän aikana. Hän on myös pessyt puhtaita pyykkejä jopa 15 kertaa, että hänen mielestään ne ovat olleet puhtaita. 

Naisen pakonomaiset ajatukset alkoivat jo seitsemänvuotiaana, jolloin hän kehitti idean liittyen kotiin. Hänen piti mennä ulos ja sisälle kotiinsa monta kertaa, jotta hänen vanhemmilleen ei kävisi mitään. Hän pääsi tästä pakko-oireesta yli, mutta häiriö alkoi uudestaan 18-vuotiaana. Naisen mukaan oireet ovat paljon kytköksissä stressiin. 

Tila on vaikuttanut hänen perheeseensä ja läheisiin niin paljon, että hän päätti hakeutua terapiaan. Terapia on auttanut häntä jo niin paljon, että hän halusi tuoda tarinansa julki, jotta muutkin pakko-oireista kärsivät hakisivat itselleen apua. 

Lue myös: "Aivoni ovat viholliseni" - pakko-oireisesta häiriöstä kärsivät avautuvat arjestaan

Lähde: LADbible

Kilpailut

Uusimmat