Kuva: Henna Koste

Riitta Havukainen ja Eija Vilpas lumoavat edelleen Hansuna ja Pirrenä: yleisössä pukeudutaan meiksi

14.08.2017 21:15 - Bauer Media / Henna Koste

Hansu ja Pirre seikkailevat jälleen syksyllä Helsingin Kaupunginteatterin näyttämöllä.

Helsingin kaupunginteatterin näytäntövuoden avajaisissa yleisö nauraa vedet silmissä. Lavalla hauskuuttavat Eija Vilpas ja Riitta Havukainen Pirrenä ja Hansuna. Naiset ovat luoneet rakastetut hahmot 80-luvulla Fakta homma -sarjaan, mutta suorasukainen huumori kantaa edelleen. Hansu ja Pirre - Mieleni minun tekevi -esitys saa ensi-iltana 21. syyskuuta.

- Me elämme elämäämme, ja Hansu ja Pirrekin elävät. Asiat ympärillä muuttuvat vähän, mutta perushahmot pysyvät samoina, Vilpas kuvailee.

Myös uudet sukupolvet ovat löytäneet hersyävän naiskaksikon.

- Yleisöstä on kerrottu, että he katselivat pikkutyttöinä tai -poikina isän ja äidin kanssa meitä telkkarista, ehkä heidänkin lapset ovat nyt katsomassa. Se on minusta aika hienoa, Havukainen iloitsee.

- Meitä ilahduttaa myös se, että usein keikoille on pukeuduttu Hansu ja Pirre -tyylisesti. Nuoretkin tytöt ovat löytäneet Uffista sopivia tuulitakkeja ja haalareita. Sehän on hirveän hauskaa, Vilpas naurahtaa.

Pirre ja Hansu tulevat tarinan mukaan Loimaalta. Paikkakunnalla naiset on otettu hyvin vastaan.

- Olemme olleet Loimaalla useitakin kertoja esiintymässä. Pirren ja Hansun Loimaa on tosin fiktiivinen. Kun Loimaan keskussairaala oli vaaravyöhykkeellä loppua, olimme talkoissa esiintymässä, Vilpas muistelee.

Havukainen kertoo, että Loimaa valikoitui tarinan keskuspaikaksi aikoinaan ihan sattumalta.

Hansu (Riitta Havukainen) ja Pirre (Eija Vilpas) ovat näyttävä kaksikko. (kuva: AOP)

Lue myös: Putous-tähti: "Tiesin, että sketsihahmoni liikkuu riskirajoilla"

Kilpailut

Uusimmat