Kuva: Senja Rapila

Antti Tuiskun fanit avautuvat keikkakokemuksistaan: "Humalaiset miehet jyräsivät pienet fanit"

27.07.2017 16:15 - Katariina Auvinen

Laulaja on nostanut kaksi kertaa lyhyen ajan sisällä esille keikkavierailijoiden huonon käytöksen.

Laulaja Antti Tuisku on ottanut kantaa faniensa huonoon keikkakäyttäytymiseen, joka on yltynyt jopa fyysiseksi käsirysyksi. Ensimmäisen kerran Tuisku julkaisi pitkän tekstin pelisäännöistä huhtikuussa. Siinä hän kertoi, kuinka ikävältä tuntuu nähdä fanien ottavan yhteen yleisön joukossa. 

Tuisku jakoi myös heinäkuun lopulla kuvan ja kirjoituksen, jonka olivat tehneet Antti Tuiskun fanit. Kirjoituksessa painotettiin, että toisten vahingoittaminen tai keikkakokemuksen pilaaminen toisilta ei ole millään tavalla hyväksyttävää. Myös Antti Tuiskun basisti oli ottanut kantaa kuvaan. Hänen mukaansa fanien käytös vaikuttaa myös esiintyjien fiiliksiin. 

Antti Tuiskun fanit avautuivat kirjoituksen alle omista kokemuksistaan. Suurin osa faneista antoi valtavaa kiitosta siitä, että laulaja itse allekirjoittaa asian ja nostaa asiaa esille. 

"Valitettavasti tosin aina on niitä, jotka eivät tätä asiaa halua ymmärtää tai kunnioittaa." 

"Minä toivoisin myös festareiden Antti Fanien kunnioittavan muiden yhtyeiden faneja. Se, että vallataan eturivi tunteja ennen ja sitten istutaan naamat toiseen suuntaan, kun muut yhtyet esiintyvät, eivät ole hyvää käytöstä. Näin oli Tuusulassa Montturokissa. Vaikka muista artisteista ei pitäisikään voisi olla vähän edes käytöstapoja." 

"Hyvä kirjoitus ja täyttä asiaa! Monesti humalaiset miehet näyttävät ryysivän eteen kesken keikan ja tönivät tieltään pienimmätkin fanit, mikä on todella törkeää käytöstä ja aiheuttavat loukkaantumisia." 

"Uskomatonta, että tästä pitää puhua vielä tasaisin väliajoin." 

"Jotenkin se toisten ihmisten kunnioittaminen unohtuu siellä keikalla, kun on päästävä eturiviin hinnalla millä hyvänsä. Tai vastaavasti pitää tehdä jotain tyhmää, että artisti huomaa just sut. Joskus varsinkin humalaiset (eivät kaikki), yrittävät päästä eteen ja aloittavat haukkumisen ja jopa lyömisen. Luulen, että tämä aihe on sellainen, josta tullaan vielä keskustelemaan monesti tulevaisuudessa." 

"Voidaan ihan kokemuksesta sanoa, että usein yleisöstä löytyy joku tyyppi joka on liian kännissä tai arvostelee toisia. Näistä osa saattaa käydä vaan kerran keikalla. Se on silti aina yhtä musertava fiilis, jos semmosta joutuu kohtaamaan ite. Menee kaikki fiilarit keikasta jo ennen alkua."

"Antin keikoilla tätä on ollut ennenkin. 2000-luvun puolella Antti esiintyi Ruotsin laivalla syyslomaristeilyjen aikaan, joka on yleisestikin myös perheille/ lapsille ja nuorille suunnattua sesonkia. Tyttäreni oli silloin toisella luokalla ja innoissaan, että näkee suuren idolinsa. Keikka meni pilalle, koska vaikka emme tunkeneet eturiviin lapsen kanssa, niin tyttö kuitenkin säikkyi ja halusi lopulta kesken pois, koska edessämme oleva teinilauma h****teli kaikkia muita, myös minua ja lastani, ja repivät toisiaan hiuksista. Sanoin kyllä asiasta lähtiessämme myös laivan henkilökunnalle, mutta se ei tokikaan koskaan poista pahaa mieltä siitä, että kauan odotettu hetki pilataan muilta. Jokainen keikoille menevä voi tosiaan ottaa katseen pois omasta navastaan ja miettiä, että kaikki nämä muutkin paikalla olevat ovat odottaneet tätä hetkeä ja yhtälailla maksaneet sinne pääsystä kuten riehujat itsekin."

Lue myös: Suvi Teräsniska ikävistä keikkatilanteista: "Olen joskus keskeyttänyt kappaleen tappelun takia"

Lue myös: Antti Tuisku ojentaa aggressiivisia keikkakävijöitä Instagramissa: "On erittäin ikävä nähdä..."

Lähde: Instagram 

Kilpailut

Uusimmat