Kuva: Senja Rapila

Joonas Hytönen palaa juontajaksi: ”Kuulijoille kuin lämmin pieru vasten kasvoja”

13.06.2017 13:15 - Karoliina Kotala

Televisiossa aikanaan suurelle yleisölle tutuksi tullut Joonas Hytönen tekee paluun juontohommiin, kun hän aloittaa Radio Novan kesäjuontajana.

Legendaarisen Jyrki-ohjelman juontajana sekä talk show -isäntänä aikanaan tutuksi tullut Joonas Hytönen on viettänyt hiljaiseloa viime vuodet, mutta pian mies istahtaa mikin varteen Radio Novalla. Hytönen kertookin odottavansa hyvillä mielin kesäpestiä.

- Tässä on nykyään ajautunut esiintymishommista sen verran kauas, että radiohommat tuntuvat raikkaalta tuulahdukselta kaikille paitsi kuulijoille, joille se tuntuu lämpimältä pierulta vasten kasvoja. Itse aion nauttia joka minuutista, paitsi aamuheräämisistä.

(kuva: Senja Rapila)

Omaa Joonas Hytönen Show -ohjelmaa aikanaan luotsannut mies työskentelee nykyisin FremantleMedian toimitusjohtajana, mutta Radio Novan juhlavuoden kunniaksi mies päätti tarttua houkuttelevaan tarjoukseen.

- Halusin ilman muuta olla mukana tällaisessa juhlinnassa. Olin aikanaan kesät töissä Novalla ja nautin siitä hommasta. Olen aina pitänyt radiotyöstä ja aloittanut oman mediaurani Radio Cityllä.

Vaikka Hytösen radiouran alku olikin tyyliltään revittelevä, ei ilkeilyä ole tällä kertaa luvassa.

- Kun aloitin radiossa, niin selkeä päämäärä oli synnyttää metakkaa. Nyt se ilkeily hävettää ja tuntuu pahalta. Paikallisradiokulttuuri oli erilainen niihin aikoihin, siinä lähdettiin synnyttämään häiriötä, Hytönen tuumaa.

(kuva: Senja Rapila)

Varsinaista paluuta julkisuuteen mies ei silti ole tekemässä ja Hytönen aikookin pitää kiinni linjastaan pysytellä pois otsikoista.

- Kun on työkseen viimeiset kymmenen vuotta tehnyt tv-ohjelmia, niin olisi ollut monta mahdollisuutta ujuttaa se oma naama johonkin ohjelmaan. Vaikka koskaan ei pidä sanoa ”ei koskaan”, niin kyllä se lähtö oli aika lopullinen. Radio on ollut sellainen hyvä vaihtoehto päästää vapauttamaan sitä patoutunutta esiintymiskiimaa, eikä ole painetta julkisuudessa keikkumiseen.

Hytöseltä ei juuri löydykään kauniita muistoja vuosistaan lööppijulkkiksena. Viimeiset vuodet televisiossa aiheuttivat hallaa myös miehen lähipiirille.

- En kaiken kaikkiaan viihtynyt enää julkisuudessa enkä otsikoissa, sen aikaiset tyttöystävät ja perhe joutuivat salakuviin ja otsikoihin ja siitä vain alkoi kasaantua sellainen iso, negatiivinen möntti sieluun, että sitä ei kestänyt. Se oli parin vuoden pohdiskelun tulos, että haluan jatkaa alalla, mutta en julkisuudessa.

(kuva: Senja Rapila)

Hytönen kokee myös, että isolla osalla ihmisistä oli väärä kuva miehestä.

- Suurin osa piti minua ilkeänä, ylpeänä tai molempia. Siitä muotoutui sellainen ihmiskammoinen elämäntapa. Meni varmaan kahdeksan vuotta, että matkustin taas julkisilla kulkuvälineillä tai menin Stockmannin Hulluille päiville ostamaan deodoranttia, Hytönen kertoo.

Suurin muutos Hytösen elämässä on kuitenkin pieni tytär. Mies on pysytellyt julkisuudessa hiljaa yksityiselämästään, mutta hän myöntää isyyden muuttaneen itseään enemmän kuin mikään muu yksittäinen asia.

- Siinä tulee elämään vastuuta ja pysyvyyttä ja tulevaisuus ikään kuin asettuu sellaisille lopullisille raiteille. Mikään ei palaa ennalleen. Isyys on ollut absoluuttisesti elämän isoin ja hienoin juttu.

Hytönen juontaa Radio Novan Kesäaamuja Janne Virtasen kanssa 17. – 21. heinäkuuta klo 6-10.

Lue myös: Yllätyspaluu radioon: Maria Guzenina ja Joonas Hytönen Radio Novan juontajiksi!

Kilpailut

Uusimmat