Kuva: Youtube

Fanitekoisen Voldemort-elokuvan ensimmäinen traileri sai häkeltyneen vastaanoton - "Liian hyvä"

28.05.2017 17:45 - Iiro Myllymäki

Voldemort: Origins of the Heir -elokuvan ensimmäinen traileri leviää vauhdilla netissä. Elokuva on kuitenkin kohdannut ongelmia tekijänoikeuksien kanssa.

Harry Potter -kirjoissa ja -elokuvissa äärimmäistä pahuutta edustaneen lordi Voldemortin tarinaa syvennetään fanitekoisessa elokuvassa Voldemort: Origins of the Heir. Nyt elokuvasta on julkistettu ensimmäinen teaser-traileri, ja se on kerännyt Facebookissa alle vuorokaudessa jo yli 20 miljoonaa näyttökertaa.

Visuaalisesti vaikuttava traileri on saanut ihmiset ihmettelemään, miten kyseessä voi olla fanitekoinen elokuva. Esimerkiksi videon YouTube-kommenteissa on kommentoitu näin:

”Tämä on liian hyvä ollakseen fanitekoinen!”

”Miten ihmeessä tämä on fanitekoinen?”

”Upea. Efektit ovat niin hienot. Ei vaikuta fanien tekemältä. Rakastan tätä!”

Loukkaa tekijänoikeuksia?

Elokuvan takana on itsenäinen Tryangle-niminen tuotantoyhtiö. Nettisivujensa mukaan se haluaa todistaa, miten ”omistautumisella ja intohimolla, jopa ilman isoja Hollywood-rahoituksia, on mahdollista toteuttaa kilpailukykyisiä ja arvokkaita elokuvia”.

Elokuvaan on haettu rahoitusta joukkorahoituskampanjalla. Kickstarter-joukkorahoituspalvelussa elokuvaprojekti joutui vastatuuleen, sillä Harry Potterin tekijänoikeuksista vastaava Warner Bros -tuotantoyhtiö vaati projektia poistettavaksi Kickstarter-sivulta. Syynä tähän oli se, että Warner Brosin mukaan Voldemort-elokuva rikkoo tekijänoikeuksia. Tämän vaatimuksen jälkeen projekti poistettiin Kickstarter-sivulta.

Voldemort-elokuvan Facebook-sivun ylläpitäjät ovat kommentoineet, että elokuva tulee levitykseen tämän vuoden syksyllä ja sitä ennen elokuvasta on luvassa vielä lisää teaser-trailereita. Ihmiset ovat spekuloineet Facebook-sivulla, pyritäänkö elokuvan julkaisu estämään kokonaan tekijänoikeuksiin vedoten. Monet myös miettivät, mahtaako Harry Potter -kirjailija J.K. Rowling olla tietoinen projektista.

Warner Bros teki huippusuosittuun Harry Potter -kirjasarjaan pohjautuen kahdeksan menestyselokuvaa, jotka ilmestyivät vuosien 2001 ja 2011 välisenä aikana. Tämän lisäksi samaan velhomaailmaan pohjautuu viime vuonna ilmestynyt Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva, jonka tarina on myöskin alun perin ollut kirjan muodossa.

Lue myös: Harry Potter -kirjailija tylytti arvostelijoitaan sosiaalisessa mediassa - katso terävät vastaukset

Lue myös: J.K. Rowling murskasi toiveet uusista Harry Potter -elokuvista - "Huhut ovat perättömiä"

Lähteet: Voldemort: Origins of the Heir -Facebook-sivu, Tryangle, Kickstarter, Popsugar

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat