Kuva: Voice

IL: Suomalaiskaunotarten alastonkuvakohu kärjistyy - valokuvaajalle syytteet!

19.05.2017 07:45 - Senni Loikala

Nettiin vuotaneet alastonkuvat ottanutta valokuvaajaa ja hänen vaimoaan epäillään kolmesta eri rikoksesta, kerrotaan Iltalehdessä.

Suomalaisista julkkisnaisista nettiin vuotaneita alastonkuvia ottanutta valokuvaajaa ja hänen vaimoaan epäillään törkeästä petoksesta, yksityiselämää koskevan tiedon levittämisestä ja tekijänoikeusrikkomuksesta, uutisoidaan Iltalehdessä. Syytteet on nostanut kihlakunnansyyttäjä Kristian Lehtola.

- Istuntopäivää ei vielä ole päätetty. Tällä hetkellä keräämme asianomaisilta korvausvaatimuksia. Pyrimme saamaan tiedot kesäkuun alussa, sen jälkeen vasta haasteet lähtevät, kerrotaan Varsinais-Suomen käräjäoikeudesta Iltalehdelle.

Syytteistä uutisoi ensimmäisenä Seiska.

Kohun taustaa

Kohussa on kyse Helsingin Bulevardilla kuvastudiota pitäneen ammattivalokuvaajan projektista, kun hän pyysi tunnettuja suomalaisnaisia alastonkuvauksiin. Useat naiset suostuivat, mutta kuvat päätyivät nettiin vastoin asianomaisten suostumusta loppuvuodesta 2014.

Lehden mukaan kuvissa osa naisista poseerasi yläosattomissa ja osa koko vartalon paljastaneissa kuvissa. Osassa kuvia oli  pornografisia ja sadomasokistisia piirteitä.

Alastonkuvia levisi esimerkiksi Elena Leevestä, Laura Birnistä, Manuela Boscosta, Laura Malmivaarasta, Sara Chafakista, entisestä Salatut elämät -näyttelijästä Mia Ehrnroothista ja Tanssii tähtien kanssa -ohjelman voittaneesta Anna-Maija Tuokosta.

Lue myös: Google voi pilata työnhakusi – ja syyttää rikoksista joita et ole tehnyt

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat