Kuva: Mikko Räsänen

Ysäritähteä odotettiin Radio Novan studioon - olikin joutunut auto-onnettomuuteen

13.05.2017 10:00 - Mikko Räsänen - Luettu 7 112 kertaa

Waldo kertoo, että oli 15 sentin päässä, että olisi käynyt todella huonosti.

Eilen juhlittiin Radio Novan 20-vuotista taivalta. Osana juhlallisuuksia kanavalla tehtiin 20 tunnin erikoislähetys. Yksi erikoisuus oli se, että illalla klo 19-22 esitettävässä Retroperjantai-ohjelmassa olisi ollut vakiojuontaja Oku Luukkaisen (oik.) lisäksi legendaarinen ysärijuontaja Pertti Salovaara (kesk.) sekä Suomen kovin eurodance-artisti Waldo (vas.). Ohjelman alun lähestyessä Waldoa ei kuitenkaan kuulunut ja Luukkainen ihmetteli yleensä täsmällisen artistin puuttumista.

Lopulta saapui tietoa, että Waldo oli joutunut auto-onnettomuuteen. Waldo viestitti, että ei ollut loukkaantunut vaan tulee tekemään työt sovitusti. 

Kun Waldo saapui Radio Novan studioille, selvisi, miten lähellä oli ollut se, että Waldo ei olisi tullutkaan.

- Ajoin Nurmijärvellä suoraa tietä hyvässä säässä. Tiellä oli 60 kilometrin nopeusrajoitus, mutta autot taisivat ajaa 65-70 kilometrin tuntinopeutta, Waldo muistelee onnettomuushetkeä.

Waldo ei huomannut, että kauempana edessä vastaantuleva auto ajautui ajokaistaviivalle ja sen yli, eli suoraan Waldon kaistalle. Hän ei huomannut tätä, koska ajoi toisen auton takana.

- Yhtäkkiä se noin 20 metrin päässä edelläni ajanut auto teki nopean väistöliikkeen. Minä en ehtinyt tehdä mitään, kun kuului hirmuinen pamaus.

Vastaantuleva auto oli raapaissut Waldon auton kylkeä. Waldon kuulema pamaus oli tullut hänen autonsa peilistä, joka oli törmäyksessä hajonnut palasiksi. Waldo pysäytti auton nopeasti. Myös edellä ajanut auto pysähtyi, koska sen kuljettaja oli nähnyt törmäyksen peilistä.

- Minä hyperventiloin ja sykkeeni oli varmaan 200, Waldo muistelee tuntemuksiaan kolarin jälkeen ja kertoo paniikin johtuneen siitä, että hänen poikansa oli mukana kyydissä.

- Kyllähän minä itse voisin ottaa iskua, kunhan vain lapselle ei käy mitään, Waldo sanoo.

Toinen autoilija huomautti, että kolarin ajanut auto ei ollut pysähtynyt, vaikka sen kuljettajan oli täytynyt huomata törmäys. Waldo ja ja toinen autoilija kääntyivät ympäri ja lähtivät autoilijan perään. Tämä oli pysäyttänyt autonsa noin kilometrin päähän seuraavan mäen taakse.

- Kuljettaja oli 70-80-vuotias pappa. Hän alkoikin syyttää kolarista minua, vaikka myös edelläni ajanut todisti, että juuri hän oli ajanut vastaantulijoiden kaistalle, Waldo kertoo.

- Lopulta jouduimme soittamaan paikalle poliisit, mitä piti odottaa yli tunti. Poliisin saavuttua pappa tunnusti, että ehkä hän olikin ajanut viivan yli.

Tilanteeseen perehtynyt poliisi sanoi, että Waldolla oli ollut onnea.

- Hän sanoi, että jos osuma olisi tullut 15 senttiä keskemmälle, olisin minä nyt Töölön sairaalassa tai yläkerran orkesterissa.

Katso alta Waldon kuvat kolaripaikalta. 

Waldolla oli siis onni onnettomuudessa ja vaikka hän kolarin takia myöhästyi Retroperjantaista, pääsi hän lähetykseen. Okun, Waldon ja Salovaaran lähetyksestä tuli lopulta niin poikkeuksellinen, että Retroperjantain Facebook-ryhmä täyttyi ylistävistä kommenteista (lue täältä). 

Waldo pääsi Retroperjantai-lähetykseen hauskuuttamaan kuulijoita tarinoillaan. (kuva: Mikko Räsänen)

Kaikki ysärifanit rakastavat Pertti Salovaaran ääntä. (kuva: Mikko Räsänen)

Oku Luukkainen istuu tuttuun tapaan äänipöydän takana Retroperjantain kipparina. (kuva: Mikko Räsänen)

Lue myös: Ysärifanit huomio: Aqua saapuu Suomeen!

Lue myös: Oku Luukkainen perusti tanssiryhmän - tällainen on Retro-Hunks!

Arvostele artikkeli

Kuuntele Radio Novaa puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat