Kuva: AOP

Marco Bjurström avoimena äitinsä kuolemasta HS:lle: "Hän menehtyi pelkuruuteensa"

01.04.2017 12:15 - Iiro Myllymäki

Marco Bjurström kertoo Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa, miten hänen äitinsä alkoholismi vaikutti häneen.

Suosikkijuontaja Marco Bjurström, 50, on kertonut perhesuhteistaan avoimesti Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa. Bjurström kertoo haastattelussa, että perhesuhteita on varjostanut äidin alkoholismi. Bjurström arvelee, että vuonna 2007 menehtynyt äiti kärsi alkoholismin lisäksi myös kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä tai masennuksesta. Äidin ongelmat pakottivat Marcon ottamaan vastuuta neljä vuotta nuoremmasta veljestään Janekista.

- Vanhempamme erosivat, kun minä olin kuusi ja Janek kaksi. Faijasta tuli viikonloppuisä, ja me pojat asuimme äitini ja hänen miesystävänsä kanssa Veräjämäessä, Pohjois-Helsingissä. Välillä heräsin yöllä väkivallan ääniin ja jouduin huutamaan, että lopettakaa. Ukkini hautajaisissa äidillä oli musta silmä. Minua kukaan ei kuitenkaan lyönyt, Bjurström kertoo HS:lle.

Bjurström uskoo, että monet hänen äitinsä ongelmat johtuivat siitä, että äidillä ei ollut kanttia toteuttaa omia unelmiaan. Tämä johti katkeroitumiseen ja kaikkinaiseen toivon menettämiseen. Vuonna 2007 äiti joutui sairaalaan ja sai syöpädiagnoosiin. Tällöin oli jo liian myöhäistä ja kasvaimia oli jo liian paljon.

- Kun äiti otti viimeisen henkäyksensä, istuin vieressä. Se oli kauhean surullista, mutta myös helpottavaa. Saattaa kuulostaa kylmältä, mutta itse ajattelen, että oli ehkä hyväkin, että äiti päästi irti. Äiti kuoli virallisesti syöpään, mutta mielestäni hän menehtyi omaan välinpitämättömyyteensä ja pelkuruuteensa. Hän ei koskaan uskaltanut ottaa elämäänsä omiin käsiinsä, vaan syytti muita siitä, ettei toteuttanut unelmiaan, Bjurström sanoo.

Homous oli sokki äidille

Haastattelussa Bjurström kertoo myös siitä, miten hän kertoi homoudestaan perheelleen. Tämä tapahtui jouluaattona vuonna 1986 jouluaterian syömisen jälkeen.

- Olin 20-vuotias, ja sanoin mutsille ja Janekille, että by the way, en tykkääkään tytöistä vaan pojista. Se oli mutsille kauhea sokki, mutta Janek heti puolusti minua ja sanoi, että who cares. Se oli elämäni tärkeimpiä iltoja, ja Janek oli siinä merkittävässä roolissa. Hän sanoi, että on aina tiennyt suuntautumisestani.

Lue myös: IS: Marco Bjurströmille viestitulva eilisestä Bumtsibumista: "Imartelevaa, mutta surullista"

Lähde: Helsingin Sanomat

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat