Kuva: AOP

IS: Lenita Airistolla 40 vuoden salasuhde naimisissa olevaan mieheen

08.03.2017 09:30 - Anna Hopi

Airisto haluaa oikaista elämäkerrassaan oletukset, jotka koskevat hänen rakkaushistoriaansa.

Tänään julkaistussa Elämäni ja isänmaani -elämäkerrassa Lenita Airisto, 80, avaa lukuisia tarinoita menneistä miessuhteistaan.Värikästä rakkauselämää elänyt nainen oli pitkässä suhteessa muun muassa ministeri Max Jacobssoniin, joka oli koko suhteen ajan naimisissa toisaalla.

Parin rakkaus kesti 40 vuoden ajan, ja se muutti muotoaan vuosien varrella.

Pari tapasi vuonna 1973, kun Airisto kirjoitti Suomen Kuvalehteen juttusarjaa 12 suomalaisvaikuttajasta. Keskustelu vei mukanaan, ja Jacobsson tarjosi illallisen sen päätteeksi. Pari tapasi seuraavana päivänä, kun ministeri soitti hänelle ja pyysi nähdä hänet. Siitä lähti liikkeelle rakkaustarina, joka kesti monta vuosikymmentä.

Moni saattaa ihmetellä, miksi Lenita avaa nyt miessuhteitaan elämäkerrassa. Siihen naisella on suora vastaus.

- Siksi, että miessuhteistani on ollut erilaisia ja vääriä arvioita. Oikaisen ne nyt. Kaikilla näillä miehillä on mielenkiintoinen tarina, jonka mielelläni jaan lukijoiden kanssa, hän sanoo Ilta-Sanomille.

Airisto muistelee parin olleen rakkauden sytyttyä yhdessä avoimesti ihmisten keskellä, vaikka he molemmat elivät tahoillaan ihmissuhteissa.

Elämäkerrassa Lenita kertoo muun muassa rakkauksistaan aviomies Ingvar S. Meliniin, ensirakkauteen Raimoon, Vesa-Matti Loiriin ja Pentti Kouriin.

Lähde: Ilta-Sanomat.

Lue myös: Lenita Airisto naisten pukeutumisesta: Jos käyttää lumppuja, näyttää lumpulta

Kilpailut

Uusimmat