Kuva: Mikko Räsänen

Niko Saarinen teki rikosilmoituksen: 17-vuotias poika uhkasi puhkoa silmän!

07.03.2017 17:15 - Senni Loikala

Useista tosi-tv-ohjelmista tuttu Niko Saarinen kertoo tuoreella YouTube-videollaan saamastaan vihaviestistä.

Big Brother Suomi -ohjelmasta aikoinaan julkisuuteen noussut tosi-tv-tähti Niko Saarinen, 30, julkaisi maanantaina YouTube-videon, jossa hän kertoo tehneensä viime perjantaina rikosilmoituksen netissä saamastaan uhkauksesta.

Saarinen kertoo saaneensa hiljattain tuntemattomalta pojalta Instagramissa viestin, jossa 17-vuotias poika esitteli itsensä erään koulun oppilaskunnan puheenjohtajaksi. Poika tiedusteli Saarisen mahdollista kiinnostusta tulla jakamaan hymypatsaat koulun kevätjuhlaan.

Koska tarjous tuntui erikoiselta, Saarinen ei vastannut viestiin mitään. Reilun viikon päästä poika haukkui Saarista samassa viestiketjussa homoksi. Saarinen on kertonut seksuaalisesta suuntautumisestaan julkisuudessa jo kauan aikaa sitten.

- Päätin, että tätä asiaa minä en sivuuta, vaan otan selville, kuka tämä tyyppi on ja miksi hän kommentoi näin, Saarinen kertoo.

"Jos tulet vastaan, puhkaisen silmäsi"

Pojan henkilöllisyys selvisi nopeasti, kun Saarinen onnistui saamaan yhteyden tämän kouluun.

- Seuraavana päivänä poika joutui rehtorin puhutteluun. En tiedä, mitä siellä on puhuttu.

Pian poika lähetti Saariselle sosiaalisessa mediassa sovittelevan viestin, mutta väitti "homo"-kommentin olleen ystävänsä kirjoittama. Videolla Saarinen kertoo vastanneensa viestiin tähän tyyliin:

- Arvostan sitä, että tulit pyytämään anteeksi, mutta jos kommentoit sosiaalisessa mediassa jollekin, että: ”Homo”, niin seiso kommenttisi takana, äläkä syytä siitä kaveriasi. Seiso sanojesi takana ja ota vastuu niistä.

Saarisen vastaus ei ollut ilmeisesti pojan mieleen, sillä Saarinen sai pian käsiinsä pojan esittämän uhkauksen. Saarinen kertoo siinä lukeneen näin:

Niko Saarinen, v*tun homo vasikka minua ei kiinnosta, kuka pelle luulet olevasi, kun vasikoit rehtorilleni, että ahdistelen sinua. Jos ikinä tulet minua vastaan, niin puhkaisen sinun silmän.

Äiti puolusti teinipoikaansa

Saarinen teki uhkauksesta rikosilmoituksen. Poliisin kautta Saariselle toimitettiin pojan ja tämän äidin puhelinnumero, jotta he voisivat selvittää tapauksen keskenään.

Videolla Saarinen kertoo soittaneensa pojan äidille. Saarisen mukaan äiti kysyi, eikö Saarinen itse ollut hölmöillyt 17-vuotiaana.

- Sanoin, että olen - olen impannut bensiiniä, sytyttänyt kaverin ladon palamaan ja tappanut melkein siellä itseni, olen varastanut koulusta muiden oppilaiden penaalista kyniä, vihkoja ja viivottimia pelkästä pöllimisen ilosta, Saarinen aloittaa.

- Hölmöilyt kuuluvat osittain nuoruuteen ja jokainen oppii asiat kantapään kautta, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että meillä on Suomessa tietyt lait ja olitpa minkäikäinen tahansa, meillä on kaikilla siitä vastuu, ettei me voida ihmisiä uhkailla netissä tai muuten me joudutaan siitä vastuuseen.

Voit katsoa alta Saarisen julkaiseman videon, joka on saanut jo yli 25 000 katselukertaa noin vuorokaudessa.

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Niko Saarinen on aiemmin vieraillut Voice.fi-sivuston haastattelussa. Pääset artikkeliin tästä.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat