Kuva: Senja Rapila

Hollywood-elokuvan seuraavaksi ohjaava Dome Karukoski: Pääosan esittäjistä ei vielä täyttä varmuutta

03.03.2017 15:45 - Iiro Myllymäki

Suomalaisohjaaja on pestattu The Starling -elokuvan ohjaajaksi. Karukoski kertoo, että hän sai ohjaustyön osin Leijonasydän- ja Tom of Finland -elokuvien ansiosta.

Aiemmin tänään uutisoimme, että suomalaisohjaaja Dome Karukosken seuraava elokuvaprojekti vie hänet Hollywoodiin. Asiasta kertoi ensimmäisenä elokuviin keskittyvä Deadline-nettisivusto. Nyt Karukoski vahvistaa, että hänet todellakin on pestattu The Starling -nimisen Hollywood-elokuvan ohjaajaksi. Voice.fi tavoitti Karukosken kommentoimaan tulevaa projektiaan.

- Itse en tykkää puhua hankkeista etukäteen, koska hankkeet ovat epävarmoja kunnes ne kuvataan. Hollywoodissa ei varmaankaan mikään pysy salassa. Tämä on hieno hanke, ja käsikirjoitus on hieno, Karukoski kertoo.

Deadline myös uutisoi, että elokuvan pääpariksi on kaavailtu Hollywood-tähtiä Keanu Reevesiä ja Isla Fisheriä. Karukoski myöntää, että he olisivat hänen mielestään ihanteelliset vaihtoehdot elokuvan päärooleihin, mutta sataprosenttista varmuutta parin päätymisestä elokuvaan ei vielä ole. Reeves tunnetaan muun muassa Matrix-elokuvista ja Fisher on näytellyt muun muassa Himoshoppaajan salaiset unelmat -elokuvassa. 

- Olen Keanun tavannut pari kertaa. Hän vaikuttaa innostuneelta ja sitoutuneelta elokuvaan. Kävimme koskettavia keskusteluja elokuvasta. Islan kanssa skypetimme muutama viikko sitten ja puhuimme paljon äidin roolista ja siihen liittyvistä tunteista. Sisältökeskustelut on nyt käyty, ja nyt neuvotellaan rahasta.

Keanu Reeves (kuva: AOP)

Isla Fisher (kuva: AOP)

"On tarjottu isommankin budjetin juttuja"

Karukoski kertoo, että elokuvan tuottajat lähestyivät häntä ensimmäisen kerran vuoden 2015 lopulla. Elokuvan tuottavat Dylan Sellers ja Kevin Frakes. Käsikirjoituksesta vastaa Matt Harriss. Tuottajat olivat nähneet Karukosken ohjaaman Leijonasydän-elokuvan ja pitäneet siitä kovasti. Uudelleen The Starlingia käsiteltiin viime syksynä. Tuottajat innostuivat Karukoskesta vielä enemmän, kun he näkivät miehen uusimman Tom of Finland -elokuvan.

Karukoskelle on aiemminkin tarjottu töitä Hollywoodista.

- Minulle on tarjottu isommankin budjetin juttuja. Raha ei ole ollut minulle koskaan tärkein juttu, vaan se, kuinka paljon visiotani kuunnellaan. The Starlingissa on haluttu ensimmäisenä palkata ohjaaja ja rakentaa elokuva ohjaajan näkemyksen varaan. Olen otettu siitä, miten hienosti nämä isot tuottajat ovat ottaneet tällaisen eurooppalaisen kundin vastaan.

The Starling (suomeksi ”kottarainen”) -elokuva kertoo lapsensa menettävästä avioparista. Karukoski kuvailee The Starling -elokuvaa ”komediaksi surusta”.

- Tämä on tosi huikea ja kiinnostava tarina miehestä, joka rakentaa puutarhaa. Kottarainen tulee terrorisoimaan miehen rakennuspuuhia. Surun allegoria on siinä todella kiinnostava. Tämä on uniikki käsikirjoitus, jota tuottajat eivät halua mokata. He kokevat, että tällä voi päästä pitkälle, Karukoski kuvailee.

Mukaan suomalaisia näyttelijöitä?

Karukoski ei aio asettua Hollywoodiin kokonaan, vaan aikoo tulevaisuudessakin asua Suomessa. Suomi saattaa jossain määrin näkyä tulevassa The Starling -elokuvassa. Renny Harlinin ohjaustöissä on totuttu moniin Suomi-viittauksiin. Suomalaisnäyttelijöitäkin saatetaan elokuvassa nähdä.

- On siinä pari kohtaa, missä voisi niin sanotusti "tehdä rennyt". Katsotaan nyt, kunhan päästään kuvauksiin. Pyrin elokuvaan tuomaan suomalaista talenttia. Katsotaan, kuinka paljon ja missä mielessä. Hollywoodissa kaikki on niin epävarmaa. Nyt neuvotellaan tähtien kanssa ja omatkin neuvotteluni ovat osittain vielä käynnissä, Karukoski kertoo.

Lue myös: Tom of Finland -elokuvan ohjaaja Dome Karukoski ylistää suomalaisia: "Suomi ei ole umpimielinen"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat