Kuva: AOP

Salattujen elämien Esko Kovero sarjan tuomasta julkisuudesta: "Salakuvien ottaminen tuntui pahalta"

02.02.2017 13:14 - Anna Hopi

Näyttelijä Esko Kovero haluaa kohdata faninsa hyvässä hengessä, ja antaa mielellään aikaansa Salatut elämät -sarjan ihailijoille.

Suomessa ei todennäköisesti ole montaakaan henkilöä, jotka eivät tunnistaisi Esko Koveroa törmätessään mieheen kadulla. Salatut elämät -sarjassa 18 vuotta näytellyt mies ymmärtää asian hyvin.

- Salattuja elämiä seuraa tämänkokoisessa maassa noin 5 miljoonaa ihmistä. Sarjaa seurasi parhaimmillaan miljoona ihmistä päivittäin. Nyt se on jotain 600 000 - 800 000 katsojaa. Kyllähän silloin tunnistetaan, kun esittää tällaista hahmoa, joka on ollut ohjelmassa 18 vuoden ajan, sanoo Esko Kovero.

- Olin kerran huolto-asemalla ja siellä eräs herra jutteli minulle pitkään kuin vanhalle ystävälle. Hän tajusi itse, ettemme koskaan ole nähneet aikaisemmin. Hän totesi, että kun joka kerta olen heidän olohuoneessaan, niin minusta on tullut koko perheelle hirveän tuttu - kuin olisin perhetuttu.

Kovero myöntää, että häntä tunnistetaan kadulla enemmän Ismona kuin Esko Koverona. Hän ymmärtää syyn, eikä roolihahmoon sekoittaminen haittaa häntä.

- Täytyy olla oma tapa käsitellä julkisuutta. Aina, kun tapaan ihmisiä, toivon olevani hyvällä päällä, mutta ihminenhän minäkin olen. Joskus sattuu, että ihmiset tulevat tervehtimään päivänä, jolloin en ole kovin hyvällä tuulella, hän sanoo.

- Ihmiset tulevat voittopuolisesti hyvässä hengessä juttelemaan, ja toivon, että pystyisin olemaan heille sosiaalinen ja kiinnostunut heistä. Huonona päivänä voi ollakin parempi jäädä kotiin. Onneksi niitä päivä on suhteellisen vähän.

Tähden mukaan julkisuudessa on omat varjopuolensa. Häntä on harmittanut eniten luvaton kuvaaminen.

- Kun tuli kännykkäkamerat ja muut, napsittiin salaa kuvia. On kohteliasta tulla kysymään, että voidaanko ottaa kuva. Ennen napsittiin salakuvia, ja se ei tuntunut hyvältä, kun tultiin omalle yksityisalueelle. Näitä tilanteita on tullut suhteellisen vähän kuitenkin vastaan. Nykyään kysytään lupa, otetaan yhdessä selfietä hyvässä hengessä ja annetaan nimmareita.

Lue myös: Salattujen elämien Esko Kovero roolihahmostaan: "Ismo ei vedä ranteita auki, vaan jaksaa yrittää"

Kilpailut

Uusimmat