Kuva: Ruutu.fi

Talentissa huijannut helsinkiläismies tulevasta show'staan: 'Valmentajani henki on vaarassa'

24.10.2016 15:30 - Senni Loikala

Suosikkiohjelman tuomareita puijannut Heikki Helastinen kertoo Radio Novalle, ettei ota paineita tulevasta jousiammunta-esityksestään.

Sunnuntain Talent Suomi -jakson yksi hauskimmista hetkistä koitti, kun lavalle saapui helsinkiläinen viihde- ja musiikkialalla töitä tekevä Heikki Helastinen yrittämään Rubikin kuution ratkaisemisen maailmanennätystä silmät sidottuina.

Kun Helastinen yritti ratkoa kuutiota liina silmillään, pisti hän yhtäkkiä kuution syrjään, vaikka se ei ollut vielä ratkennut ja aikaa olisi ollut jäljellä. Tämä hämmensi tuomariraatin täysin.

- En osaa sanoa, missä tässä on se talentti. Tämä on ihan helvetin hauska juttu. Ehkä olen tyhmä, mutta en erota, onko tämä stand upia vai yrititkö oikeasti tehdä tuon, ohjelmaa tuomaroiva Riku Nieminen kommentoi.

Kun Helastinen kertoi, että seuraavassa jaksossa hän tulisi ampumaan jousipyssyllä silmät sidottuina palavan objektin valmentajansa ja avustajansa Pekka Ruuskan pään päältä, äänestettiin hänet jatkoon.

Aiemmin Helastinen oli maininnut, että hän innostui Rubikin kuution ratkaisemisesta sokkona huomattuaan, että osasi heittää tikkaa silmät sidottuina.

"Ei pidä ottaa liian vakavasti"

Radio Novan Illan Oku Luukkainen ja Esko Eerikäinen soittivat maanantaina Helastiselle ja kysyivät, yllättikö jatkoon pääseminen häntä.

- Oli se todellinen yllätys, että tuomarit uskoivat siihen mahdollisuuteen, että tämä voi tulla onnistumaan. Tai ehkä he halusivat nähdä sen, kuinka osaan tikanheiton lisäksi ampua sokkona jousipyssyllä, Helastinen kertoi.

Helastinen kommentoi sunnuntaista esitystään Rubikin kuution kanssa näin:

- En osaa sanoa, mikä siinä meni pieleen, Pitää valmentajan kanssa analysoida videolta jälkikäteen, niin nähdään sitten, missä mahdollisesti tuli väärä käännös, tuliko hosuttua tai yritettyä liian nopeaa aikaa. Olisi pitänyt maltillisemmin lähteä liikkeelle.

Juontajat tiedustelivat, menettäisikö Helastinen yöunensa seuraavan tehtävänsä vaarallisuuden takia.

- Ei tässä kuitenkaan ole enempää kuin Pekan henki kyseessä, ei pidä ottaa liian vakavasti, Helastinen vitsaili.

- Ei se juurikaan huoleta. Talentin henkilökunta kertoi, että heillä on hyvä henkivakuutus kilpailijoille. Siinä ihan hyvä tili loksahtaa Ruuskan leskellekin, jos jotain menee pieleen, hän jatkoi huulen heittämistä.

Heikki Helastinen kirjoitti huhtikuussa sosiaalisessa mediassa päivityksen, josta tuli nettihitti. Pääset juttuun tästä.

Oku Luukkainen ja Esko Eerikäinen Radio Novalla arkisin klo 18-22. Seuraa heitä Radio Novan Illan Facebook-sivulla, jonka löydät täältä. 

Kilpailut

Uusimmat