Kuva: AOP

Apulanta-elokuva paljastaa karun puolen Tuukka Temosesta: "Onhan tämä ollut itsensä ruoskimista"

17.08.2016 14:15 - Reija Saarinen - Luettu 1 001 kertaa

Teit meistä kauniin saa ensi-iltansa 7. syyskuuta.

Tuukka Temosen ohjaama Teit meistä kauniin on elokuva, joka kertoo tarinan Apulanta-yhtyeen alkuajoista. Se ei kuitenkaan ole pelkkä bändielokuva, se on myös laajempi ajankuva 90-luvun lama-ajasta sekä nuorten miesten kipuilusta.

Ohjaajasta itsestään elokuva paljastaa puolen, jota harva on nähnyt. Millaista itsensä likoon laittaminen oikein oli?

- Kyllä tämä on ollut vähän sellaista itsensä ruoskimista. Elokuvassa nähdään se huonoin puoli omasta nuoruudestani, Temonen toteaa Voice.Fi:n haastattelussa pressinäytöksen jälkeen.

Elokuvan näyttämä kuva nuoresta Temosesta on kaunistelematon. Se luo kuvan aggressiivisesti ja hankalasta nuoresta miehestä, joka ei kunnioita vanhempiaan lainkaan. Kaiken takana on kuitenkin yleinen syy.

- Nuorethan aina hakevat paikkaansa. Nykyään huomiota ja hyväksyntää haetaan esimerkiksi Instagramista. Meidän nuoruudessa tehtiin tietenkin samaa, kahdella eri tavalla. Jotkut alkoivat tekemään jotain, mihin heillä oli taito. Sitä kautta he saivat kaipaamansa huomion. Sitten ne taidottomat, kuten minä haki huomion olemalla kovis.

Intohimolla rakennettu kokonaisuus

Teit meistä kauniin on elokuva, jossa ei suurella budjetilla mässäilty. Tärkeinä oli aito innostus tarinan kerrontaan. Mutta olisiko ohjaaja itse tehnyt jotain toisin, näin jälkikäteen ajateltuna?

- Tämä elokuva on tehty intohimolla. Taloudellinen panostus on ollut kuvausvaiheessa aika maltillinen. Jos minulla olisi ollut enemmän rahaa, niin en usko että se juurikaan näkyisi lopputuloksessa. Tässä on nyt mun osaaminen tällä hetkellä ja ei sitä kyllä raha oikein mitenkään muuttaisi.

Elokuvassa paljastatetaan paljon myös Toni Wirtasesta, Simo "Sipe" Santapukista sekä Antti Lautalasta. Miten rokkarit ovat ottaneet entisen bänditoverinsa tuotoksen vastaan?

- Antti ei ole vielä elokuvaa nähnyt, vain pieniä pätkiä. Toni ja Sipe sen sijaan on nähnyt raakaleikkauksen, ei tätä lopullista. Elokuvassa on kohta, jossa Toni sanoo - kattellaan. Se on oikeastaan sellainen Apulanta-vastaus, joka heitetään silloin, kun on vaikea sanoa mitään. Toki olen udellut muilta, että mitä he ovat sanoneet ja olen ymmärtänyt, että he ovat tykänneet elokuvasta todella paljon.

- Mutta kyllä Tonia ja Sipeä jännittää todella paljon myös se, että mitä yleisö elokuvasta ajattelee ja mitä fanit ajattelevat heistä tämän jälkeen, Temonen toteaa.

Teit meistä kauniin saa ensi-iltansa 7. syyskuuta.

Lue myös: Arvostelu: Teit meistä kauniin on elokuva, joka onnistuu koskettamaan

Kilpailut

Uusimmat