Kuva: Mikko Räsänen

Helsinki International Horse Show peruttu tältä vuodelta - "Maailmancup-status säilyy"

01.06.2020 15:45 - Roy Kokkonen

Helsinki Horse Show järjestetään seuraavan kerran lokakuussa 2021.

Tämän vuoden Helsinki International Horse Show ja esteratsastuksen maailmancupin Helsingin osakilpailu on peruttu. Tapahtuma siirtyy ensi vuodelle. Seuraavan kerran Helsingissä kilpaillaan esteratsastuksessa viiden tähden tasolla 20.-24. lokakuuta 2021.

Järjestäjän mukaan koronapandemian aiheuttamat haasteet ovat syynä tapahtuman perumiselle.

- Horse Show'n päänäytöksissä on paikalla yli 7000 kävijää Helsingin jäähallin tiiviissä tiloissa. Ei ole vastuullista houkutella näin suuria ihmismassoja yhteen, kun koronavirukseen ei ole vielä suojaa antavaa rokotetta, tapahtumanjohtaja Tom Gordin taustoittaa tiedotteessa.

Kansainvälisesti ratsastuksen suurtapahtumia on peruttu jo pitkälle syksyyn. Gordinin mukaan koko kauden 2020-2021 maailmancup-sarja on vaakalaudalla.

- Ajattelemme erityisesti ratsastajia ja faneja, joille jokasyksyinen Horse Show on ihan ehdoton kohokohta. Tärkeintä nyt on turvata Suomen maailmancupin osakilpailun ja kansainvälisen Horse Show’n tulevaisuus. Suurin riski olisi jatkaa valmisteluja syksyyn, ja sitten joutua syystä tai toisesta perumaan tapahtuma viime hetkellä. Sitä ei hankkeen talous kestäisi.

Tapahtumaan ostetut liput käyvät sellaisenaan ensi vuoden tapahtumaan. Kansainvälinen ratsastajainliitto FEI on myöntänyt Helsingille maailmancup-oikeuden ainakin vuoteen 2023 asti.

- Olemme varmistaneet, että maailmancup-status säilyy, Gordin vakuuttaa.

Lue myös: Miten kävi Esko Eerikäiselle ja Oku Luukkaiselle esteratsastuksessa? Oppiko lajin kuukaudessa?

Lue myös: Olga Temonen myöntää sairastuneensa hevoshulluuteen

Lähde: HIHS'n tiedote

Kilpailut

Uusimmat