Kuva: Getty Images

Lauri Markkasesta kova arvio: "Viime kesän NBA-draftin paras pelaaja?"

12.01.2018 07:45 - Mikko Räsänen

NBA:ssa on herätty huomaamaan, miten hyvä Lauri Markkanen todella onkaan.

Suomalaisen koripalloilun superlupaus Lauri Markkanen varattiin NBA:n Chicago Bullsiin seitsämännellä varausvuorolla viime kesän varaustilaisuudessa. Vielä tuolloin maailman kovimmassa koripalloliigassa ei oltu lainkaan varmoja, että Bulls oli toiminut fiksusti varatessaan suomalaisen. Monet Chicagon fanit jopa protestoivat valintaa.

Markkanen on kuitenkin kuluvalla kaudella vaientanut nopeasti kaikkien epäilijöiden suut. Tuorein huippusuoritus nähtiin keskiviikkona, kun Markkanen teki 33 pistettä Chicagon hakiessa komean vierasvoiton New York Knicksistä. Markkasen pisteistä peräti 24 tuli kolmen pisteen heitoilla. Kahdeksalla kolmosellaan hän sivusi NBA-legenda Dirk Nowitzkin nimissä olevaa eniten kolmosia yhdessä ottelussa heittäneen yli 7-jalkaisen (213cm) pelaajan ennätystä. Markkanen on myös uransa 39 ensimmäisessä NBA-ottelussa heittänyt 94 kolmosta, mikä on enemmän kuin kukaan tulokas koskaan vastaavassa ajassa.

Chicago Tribunen David Haugh kirjoittaakin nyt, että on perusteltua kysyä, oliko Markkanen jopa koko viime kesän NBA-draftin paras pelaaja.

"Jos drafti järjestettäisiin nyt uudestaan, niin kuinka monta pelaajaa menisi enää ennen Markkasta? Ei yhtäkään? Kaksi? Kolme? Markkasen esiinmarssi on muuttanut Chicagon koko kauden, sillä 60 tappioon tuomitusta joukkueesta onkin tullut hauska seurattava", Haugh kirjoittaa.

Katso alta Markkasen upein suoritus keskiviikon ottelusta.

Lähde: Chicago Tribune

Arvostele artikkeli

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat