Kuva: AOP

Patrik Laine nousee NHL:n maalipörssissä - nyt jo sijalla 6!

08.12.2017 22:15 - Sami Ikonen

Suomalainen maalitykki teki kaksi maalia ja syötti yhden Floridassa pelatussa ottelussa.

Winnipeg Jetsin suomalainen maalitykki Patrik Laine jatkoi hurjaa virettään viime yön NHL-kierroksella, kun hän teki tehot 1+2 Florida Panthersia vastaan. Suoritukset eivät lopulta riittäneet voittoon asti, sillä pantteripaidat veivät pisteet lukemin 6-4. 

Viimeisen viiden pelatun ottelun jälkeen Laine on tehnyt peräti kahdeksan tehopistettä. Hiljaisen alkukauden pelannut suomalainen on alkanut löytämään pelivirettään Jetsin kakkosketjussa ja varsinkin ylivoimalla. Laine on ollut NHL:n tehokkain maalintekijä ylivoimalla yhdeksällä osumallaan. Tampa Bayn Steven Stamkos ja Nashvillen Filip Forsberg ovat maalin päässä. 

Vielä vakuuttavamman Laineen saavutuksista tekee sen, että hän on sarjan maalipörssin kuudennella sijalla. Kauden aikana maaleja Laine on tehnyt yhteensä 15, mikä ei ole hullummin kakkoskentän laiturilta. Lukema oikeuttaa Jetsin sisäisen maalipörssin piikkipaikalle.

Winnipeg Jets on kuulunut kauden yllättäjiin. Tällä hetkellä joukkue on läntisen konfferenssin neljäntenä, vain kolmen pisteen päässä johtavasta Los Angeles Kingsistä. Joukkue ei ole vain Laineen tehojen varassa, sillä ykköskentän Blake Wheeler ja Mark Scheifele kuuluvat molemmat NHL:n pistepörssin kärkikymmenikköön. Wheeler on tehnyt kahdessakymmenessä yhdeksässä ottelussa tehot 8+29=37 ja Scheifele 14+20=34.

Panthersin Aleksander Barkov ylsi myös pisteille viime yönä. Suomalaissentteri syötti Aaron Ekbladin 2-0 maalin ensimmäisessä erässä.

Voit katsoa Panthersin ja Jetsin ottelun kohokohdat täältä.

Lue myös: NHL-pomo: Patrik Laine paras sitten Teemu Selänteen!

Lue myös: Syöpään sairastunut NHL-pelaaja teki maalin - tuuletti maalia itkien

Lähteet: NHL, Fox Sports

Kilpailut

Uusimmat