Seattle lähellä saada oman NHL-joukkueen - käyttää hallin remontointiin satoja miljoonia

05.12.2017 19:30 - Sami Ikonen

Uusi NHL-seura voi pian löytyä Seattlesta

Washingtonin osavaltiossa sijaitseva Seattlen kaupunki on päättänyt kunnostaa ja remontoida urheiluhalli KeyArenan noin 660 miljoonalla dollarilla. Remontin kuuluisi alkaa ensi vuonna, ja sen pitäisi valmistua vuodeksi 2020.

Päätös vie Seattlen lähemmäksi omaa NHL-joukkuetta. NHL etsii uutta seuraa liigaansa, koska nykyään siellä pelaa epätasaisesti 31 joukkuetta. Täksi kaudeksi sarja laajentui Las Vegasiin, kun Vegas Golden Knight aloitti toimintansa. On myös mahdollista, että joku nykyisistä NHL-seuroista joutuu etsimään itselleen uuden kodin, kun esimerkiksi Arizona Coyotes, Carolina Hurricanes ja Florida Panthers ovat kärsineet yleisökadosta.

KeyArenalla pelattiin aikaisemmin pääsarjatasolla vuonna 2008, kun Seattle Supersonics pelasi koripalloliiga NBA:ssa. Se kuitenkin siirtyi Oklahomaan ja vaihtoi nimensä Thunderiksi. Seattlen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Bruce Harrel kertoi, että NBA saattaa laajentua vuonna 2022, jolloin Seattle olisi yksi vaihtoehto.

Seattle Supersonics joutui jättämään NBA:n vuonna 2008.

Seattlen kanssa seuraavasta NHL-paikasta taistelee myös kanadalainen Quebec. Osin kaupungin veronmaksajien rahoilla kunnostettu Videotron Centre voisi nykyisessä kunnossaan isännöidä NHL-joukkuetta. Quepec oli lähellä laajennuspaikkaa jo vuonna 2015, mutta NHL päätti valita Vegasin.  

Lue myös: Venäläistä stadionia haluttiin laajentaa halvalla - kuvat lopputuloksesta leviävät netissä

Lue myös: Pikkukaupunki rakensi jättistadionin - vetää tuplasti asukasluvun verran yleisöä

Lue myös: NHL:n tulokasseuralla erikoinen ongelma - jo neljäs maalivahti loukkaantui!

Lähde: ESPN

Arvostele artikkeli

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat