NBA-tähti toivoo kannabiksen laillistamista koripallopiireihin: "Se voisi olla urheilijoille avuksi"

15.11.2017 16:30 - Sami Ikonen

Kokemuksen kautta puhuva Karl-Anthony Towns toivoo aineen käyttövapautta.

NBA-seura Minnesota Timberwolvesissa pelaava Karl-Anthony Towns on osallistunut Yhdysvalloissa käytyyn kannabis-keskusteluun.

Useat koripallon vaikuttajat ovat vaatineet, että huumausaine kannabis laillistettaisiin pelaajien käytettäväksi. Hän haluaa, että ainetta käytettäisiin pelkästään lääketarkoitukseen eikä huvitteluun.

- En tarkoita, että siitä tehtäisiin täysin laillista, jotta jokainen voisi poltella sitä miten sattuu. Aineessa on kuitenkin paljon positiivisia vaikutuksia, jotka voivat olla urhelijoille avuksi, Towns perusteli.

Karl-Anthony Towns (vas.) toivoo, että kannabiksen eli marihuanan käyttöä helpotettaisiin lajissa.

Towns on kertonut, ettei hän ole ikinä testannut kannabista, mutta se on tullut hänelle tutuksi, sillä pelaajan vaimon veljenpoika käyttää sitä lääkkeenä autismiin. Veljenpojan hoitoihin kuuluu lääke, jonka vaikuttavana aineena on kannabis. Aine on auttanut lasta keskittymään ja pysymään rauhallisena.

- Olen nähnyt vain positiivisia vaikutuksia hänessä. Olen onnellinen, että hän rauhoittuu ja pystyy elämään normaalia perhearkea. Jokainen vanhempi toivoo vain parasta lapselleen.

Pelaaja toivoo, että jokainen urheilija saisi vapauden käyttää ainetta jaksaakseen vaativassa kilpailumaailmassa.

- Me NBA-pelaajat emme ole superihmisiä. Jotkut saattavat tarvita marihuanaa, jotta voi huolehtia itsestään tai perheestään.

Voice.fi on aikaisemmin uutisoinut kannabiksen hyödyistä ja haitoista. Kannabiksen kerrotaan muun muassa aiheuttavan perinnöllisiä sairauksia käyttäjien lapsille. Toisessa tutkimuksessa kuitenkin summataan kannabisksen auttavan murtuneita luita parantumaan nopeammin

Lue myös: NBA-tulokasta verrataan jo LeBron Jamesiin ja Michael Jordaniin

Lähde: TheScore

Kilpailut

Uusimmat