NBA-tulokasta verrataan jo LeBron Jamesiin ja Michael Jordaniin

14.11.2017 07:00 - Sami Ikonen

Australialainen on aloittanut kautensa lupaavasti.

Toissa kesänä NBA:n ykkösvaraukseksi huudettu koripalloilija Ben Simmons on aloittanut kautensa ilmiömäisesti. Hän sai nimensä historian kirjoihin tehtailemalla toisen tripla-tuplan uran yhdeksännessä ottelussa marraskuun alussa. NBA:n historiassa ainoastaan Oscar Robertson on pystynyt tekemään tämän tempun samassa ajassa. Simmonsia pidetään jo tässä vaiheessa kautta ylivoimaisena ennakkosuosikkina Vuoden tulokkaaksi. 

Simmons olisi pelannut tulokkaana viime kaudella, mutta hänen loukkaantumiset estivät nuorukaisen pelaamisen. Pelejä ei kertynyt ainuttakaan, joten australialainen lasketaan edelleen ensikertalaiseksi.

76ersin tähtipelaaja saa paljon tunnustusta maamieheltään ja NBA:n ensimmäiseltä austarialaiselta pelaajalta Luc Longleylta. Simmonsin otteet tuovat hänelle mieleen lajin mahtimiehet Michael Jordanin ja LeBron Jamesin. Jordanin kanssa Chicago Bullsissa pelannut Longley uskoo, että Simmons omaa samoja asioita, mitä kaksikolla oli.

- Hänen taidot ja fyysiset ominaisuudet ovat fantastisia, Longley kertoi.

Nykyisin Australian maajoukkueen apuvalmentajana toimiva Longley toivoisi näkevänsä 21-vuotiaalta Simmonsilta enemmän johtajuutta. Tulokkaalta ei välttämättä sitä tarvitse odottaa, mutta iän karttuessa ominaisuus varmasti kehittyy.

- Mestarit, kuten Jordan tai James osaavat johtaa ja inspiroida joukkuekavereitaan. Ben on vielä nuori mies, mutta ajan kuluessa hän tulee pystymään samaan. Työkalut johtajan rooliin ovat olemassa.

Longley ei halua suoraan verrata Simmonsia lajin legendoihin. Hänen mielestään se on lopulta välttämätöntä, kun kyseessä on niin lahjakas pelaaja.

- Emme vertaisi Simmonsia heihin syyttä. Ben keskittyy olemaan jonain päivänä heidän tasoisensa pelaaja, vaikkei halua vertailua tapahtuvan. Hän haluaa osoittaa epäilijänsä vääräksi.

Nuori Simmons kuuluun Philadelphia 76ersin vakiokalustoon. Jokaisessa ottelussa noin 34 minuuttia pelaava pelinrakentaja johtaa tulokkaiden piste- ja peliaikakeskiarvoa. Suomalainen NBA-lahjakkuus Lauri Markkanen kerää neljänneksi eniten peliaikaa kaikista tulokkaista.

Lue myös: Heitä vastaan Lauri Markkanen kilpailee NBA:n Vuoden tulokas-palkinnosta

Lue myös: Lauri Markkasta verrataan jo NBA:n supertähteen!

Lue myös: NBA:n tuhoisin kaksikko pelaa vanhanaikaista koripalloa - tehokkain pari 30 vuoteen

Lähde: GiveMeSport

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat