Kuva: AOP

Toimittaja haastoi Lionel Messin 68 kilometrin kävelyyn - tähti suostui heti

12.11.2017 09:15 - Sami Ikonen

Jos Argentiina voittaa jalkapallon MM-kultaa, odottaa Lionel Messiä pitkä kävely.

Viidesti maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi valittu Lionel Messi johdatti Argentiinan ensi kesän MM-kisoihin. Ratkaisevassa karsintaottelussa Messi otti sankarin roolin ja teki hattutempun Ecuadorin verkkoon, kun Argentiina tarvitsi voiton päästäkseen lopputurnaukseen.

Viime MM-kisoissa 2014 Argentiina selvisi finaaliin asti, mutta Saksa oli lopulta parempi ja vei maailmanmestaruuden. Nyt seuraavaan turnaukseen valmistautuvaa Etelä-Amerikan valtiota pidetään kisojen yhtenä ennakkosuosikkina. Messi on voittanut lukemattomia palkintoja seurajoukkue FC Barcelonassa, mutta maajoukkueen kanssa menestyminen on ollut tähtipelaajalle kompastuskivi. Hän ei ole voittanut yhtään miesten maailman- tai mantereen mestaruutta Argentiinan sinivalkoisissa väreissä. Olympiakultaa hän voitti Beijingissä 2008.

Kuluvalla maajoukkuetauolla Messi harjoitteli Argentiinan joukkueen mukana. Hänellä oli aikaa vastata argentiinalaisen kanavan TyC Sportsin kysymyksiin tulevista kisoista. Haastattelusta syntyi lupaus, jota tähtipelaaja voi vielä katua. Jos Argentiina voittaa maailmanmestaruuden, Messi lupaa kävellä kotikaupungistaan Rosariosta San Nicolasiin asti. Matkaa kaupunkien välillä on noin 68 kilometriä.

Argentiinalainen toimittaja Martín Arevalo kysyi Messiltä, että liittyisikö pelaaja hänen mukaansa kävelymatkalle voitetun turnauksen jälkeen.

- Tietenkin, Messi vastasi.

Samantien kaksikko kätteli sopimuksen merkiksi.

Arevalo houkutteli mukaan myös Manchester Cityn maalintekijän Sergio Agueron. Pitkä matka ei pelaajaa pelästyttänyt.

- Me voimme hölkätä perille, Aguero kertoi.

Jalkapallon MM-kisat järjestetään kesä-heinäkuussa Venäjällä. Käynnissä olevalla maajoukkuetauolla ratkaistaan viimeiset osallistujamaat. Esimerkiksi Ruotsi ja Tanska taistelevat vielä kisapaikasta.

Lue myös: Vuotiko virallinen MM-kisapallo julkisuuteen? Kuva leviää somessa

Lue myös: Venäläistä stadionia haluttiin laajentaa halvalla - kuvat lopputuloksesta leviävät netissä

Lue myös: Pikkukaupunki rakensi jättistadionin - vetää tuplasti asukasluvun verran yleisöä

Lähde: Barca Blaugranes

Kilpailut

Uusimmat