Rasmus Ristolainen urakoi NHL:ssä - peliaikatilaston toinen!

08.11.2017 14:00 - Sami Ikonen

Buffalo Sabresin puolustajalla riittää vastuuta.

Suomalaisen NHL-puolustajan Rasmus Ristolaisen kausi ei ole alkanut toivotulla tavalla. Hänen joukkueensa Buffalo Sabres on sarjataulukossa kolmanneksi viimeisenä, kun takana on 14 pelattua ottelua. Joukkue on ollut täysin riippuvainen ykkösketjunsa ja Ryan O'Reillyn tehoista. Kolmos- ja nelosketjuista ei ole löytynyt tarpeeksi apua hyökkäystilanteissa. Maalivahtiosastokaan ei ole vakuuttanut, sillä ykkösvahdin Robin Lehnerin torjuntaprosentti on alle 90 prosenttia.

Joukkueen ykköspuolustaja Ristolainen on saanut valtavasti vastuuta kuluneella kaudella. Ristolainen on pelannut 13 ottelua, joissa jääaikaa on keskimäärin tullut 27,10 minuuttia. Lukema on toiseksi suurin kaikista sarjan kenttäpelaajista. Ainoastaan Washington Capitalsin puolustaja John Carlson on pelannut muutaman sekunnin Ristolaista enemmän ottelua kohden. 

Peliaika ei ole Ristolaisen kohdalla yllätys, sillä viime kauden jälkeen hän oli samassa tilastossa sarjan viides. 23-vuotias turkulainen toimii nuoresta iästään huolimatta puolustuksen johtohahmona. Kuluvalla kaudella hän ei ole onnistunut maalinteossa, mutta on saalistanut viisi syöttöpistettä. Se riittää joukkueen tehotilaston kuudennelle sijalle. 

Ristolainen ei ole osallistunut joukkueensa kahteen viimeiseen peliin ylävartalovamman takia.

Viime kaudella Ristolainen teki kuusi maalia Buffalolle. Tässä yksi niistä, kun puolustaja tykitti voittomaalin Edmonton Oilersin verkkoon.

Lue myös: "Sebastian Aho tekee 30 maalia" - lue 9 ennustusta tulevasta NHL-kaudesta

Lue myös: Parhaimmat NHL-pelaajat listattiin pelinumeroittain - listalla vain kolme suomalaista

Lue myös: Mitä tapahtui Jesse Puljujärvelle?

Lähde: Foxsports

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat