Huippupelaajia jää pois jalkapallon MM-turnauksesta - Näitä kahdeksaa pelaajaa ei nähdä Venäjällä

11.10.2017 18:00 - Sami Ikonen - Luettu 152 kertaa

Jalkapallon MM-turnaukseen osallistuu 32 maata. Turnauksesta pudonneiden maiden joukkueissa pelaa useita lajin suuria tähtiä.

Tällä viikolla pelattiin viimeisiä karsintalohkopelejä Venäjällä pelattaviin jalkapallon MM-kisoihin. Ensi kuussa pelataan vielä playoff-pelejä, joissa varmistetaan loput osallistujamaat. Nyt on jo varmaa että kisoista jää ulos isoja jalkapallomaita, kuten Alankomaat, Yhdysvallat, Chile, Wales ja Ukraina. Jalkapallon MM-kisat ovat lajin suurimpia näyttämöitä, mutta todella moni huippupelaaja jää siitä tällä kertaa paitsi. Alla on lista maailmanluokan pelaajista, jotka eivät osallistu kesän kisoihin.

Gareth Bale, Wales
Real Madridin tähtipelaaja ei loukkaantumisen takia osallistunut Walesin viimeiseen karsintaotteluun Irlantia vastaan. Irlanti ohitti voitollaan Walesin ja jatkaa playoff-kierrokselle. Bale kuului Walesin sankareihin Ranskan EM-kisoissa viedessään joukkueensa aina välieriin asti.

Gareth Bale loukkaantui pahimpaan mahdolliseen aikaan. Hän seurasi kuolemanottelun Irlantia vastaan katsomosta.

Arjen Robben, Alankomaat
MM-kisojen finalisti 2010 ja pronssimitalisti 2014 jäi toista kertaa peräkkäin arvokisoista ulos. Alankomaat oli lohkonsa kolmas. Naapurimaamme Ruotsi vei lohkon kakkossijan maalieron turvin. Lohkon viimeisen ottelun jälkeen Robben ilmoitti jäävänsä eläkkeelle maajoukkueesta. Bayern Munchenin laitahyökkääjä täyttää tammikuussa 34-vuotta.

Arjen Robben teki viimeisessä maajoukkuepelissään kaksi maalia Ruotsin verkkoon.

Pierre-Emerick Aubameyang, Gabon
Saksan Bundesliigan maalipörssin kärkinimi ei pystynyt yksinään viemään Gabonia maan historian ensimmäisiin MM-kisoihin. Aubameyang on ollut tällä kaudella erinomaisessa vireessä. Hän on tämän hetken parhaita hyökkääjiä maailmassa. 

Gabonin ja Aubameyangin pitää vielä odottaa ensimmäisiä MM-kisojaan.

Jan Oblak, Slovakia
Euroopan karsinnoissa heikoimmin menestynyt lohkokakkonen ei pääse playoff-kierrokselle. Tällä kertaa se maa oli Slovakia. Oblak joutui pettymään muitten slovakialaisten kanssa, kun jatkopaikka jäi vain yhden pisteen päähän. Atletico Madridin maalivahti on päästänyt La Ligassa pallon taakseen vain 49 kertaa. Nollapelejä hänellä on huikeat 50.

Jan Oblak ei pystynyt pelastamaan Slovakiaa karsinnoissa.

Alexis Sanchez ja Arturo Vidal, Chile
Kaksi viimeistä Etelä-Amerikan mestaruutta voittanut Chile tarvitsi jatkopaikkaan tasapelin Brasiliasta. Ottelu päättyi tylyyn 3-0 tappioon. Viimeksi Chile on jäänyt MM-kisoista ulos vuonna 2006. Sanchez ja Vidal tekivät karsintojen aikana yhteensä 13 maalia. Etelä-Amerikasta kisoihin selvisivät Brasilia, Argentiina, Kolumbia ja Uruguay. Lohkon vitonen Peru pelaa Uutta-Seelantia vastaan viimeisestä kisapaikasta.

Alexis Sanchez ja Arturo Vidal juhlivat vielä kaksi vuotta sitten mantereen mestaruutta.

Riyad Mahrez, Algeria
Algeria jäi lopulta lohkonsa viimeiseksi saadessaan vain yhden tasapelipisteen Kamerunista. Valioliigamestari Mahrez oli syystäkin pettynyt omaan ja joukkueen suoritukseen. Algerian kanssa samassa lohkossa pelasivat Nigeria, Sambia ja Kamerun.

Algerialle karsinnat jäivät pannukakuksi.

Clint Dempsey, Yhdysvallat
Yhdysvallat jäi sensaatiomaisesti ulos MM-kisoista. Näin tapahtui viimeksi vuonna 1986. Viimeisestä ottelusta USA tarvitsi tasapelin lohkon heittopussista Trinidad ja Tobagosta. Ottelu saarivaltiossa päättyi kuitenkin isäntien 2-1 voittoon. Dempsey on kuulunut jo vuosikymmenen maansa parhammistoon. Nämä karsinnat voivat jäädä pelaajan viimeiseksi. Qatarin MM-kisat ovat vasta vuonna 2022 ja Dempsey olisi tuolloin 38-vuotias.

Clint Dempseyn maajoukkueura päättyi valtavaan pettymykseen Trinidad ja Tobagossa.

Viimeiset kisapaikat varmistuvat marraskuun playoff-vaiheen jälkeen. Kisoista ulos voi vielä jäädä mm. Italia, Sveitsi, Ruotsi, Tanska ja Kroatia. Euroopan playoff-parit arvotaan viikon päästä Zurichissa.

Lähteet: Goal.uk

Lue myös: Kolme maalia ehdolla vuoden osumaksi - kuka teki hienoimman?

Lue myös: Venäläistä stadionia haluttiin laajentaa halvalla - kuvat lopputuloksesta leviävät netissä

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat