Legendaarisen huono jalkapallojoukkue yllättävässä voittoputkessa - fanit protestoivat

05.10.2017 19:45 - Sami Ikonen

Brasilialaisen jalkapallojoukkueen kannattajat pelkäävät voittojen tuhoavan seuran imagon.

Brasilialainen jalkapalloseura Ibis Sport tunnetaan "maailman huonoimpana joukkueena". Recifestä kotoisin oleva joukkue ei ollut voittanut kahteen vuoteen ketään, mutta on nyt yllättänyt kaikki voittamalla kolme ottelua peräkkäin. Ibis pelaa Pernambugon osavaltion alinta divisioonaa. Seura on aiemmin jopa päässyt Guinnessin ennätysten kirjaan, kun joukkue pelasi voitotta kolme vuotta ja 11 kuukautta vuosien 1980 ja 1984 välillä.

Ibis Sportin seurajohto on asettanut tavoitteekseen nousta ylempään sarjaan. Tämä ei kuitenkaan sovi joukkueen kannattajille. Kun Ibis oli kaatanut Ferroviario do Cabon 1-0, fanit pyysivät joukkuetta lopettamaan voittamisen. Fanit perustelivat protestointiaan seuran historialla ja perinteillä.

- Tuhoatte kulttuurimme, protestoi Ibis-kannattaja Nilsinho Filho.

Eräs kannattaja oli twiitannut, että seuran imago heikkenee huomattavasti joukkueen voittaessa.

- Tämä on huolestuttavaa. Emme voi luopua ikonisesta maineestamme ja olla kuin mikä tahansa muu voittava joukkue. Tämä on valmentajan syytä.

Joukkueen puheenjohtaja Ozir Junior haluaa rauhoitella kannattajia. Hänen mukaansa seuralla tulee aina olemaan paikkansa historiassa.

- Vaikka voittaisimme Brasilian mestaruuden, ei kukaan voi viedä meiltä maailman huonoimman joukkueen titteliä, Ozir kertoi.

Lue myös: Venäläistä stadionia haluttiin laajentaa halvalla - kuvat lopputuloksesta leviävät netissä

Lue myös: "Minä heitin Sir Alexia pitsalla" - yksi jalkapallomaailman suurimmista mysteereistä ratkesi viimein

Lähteet: the Guardian

Kilpailut

Uusimmat