Kuva: Shutterstock

Ärsyttääkö työtoverisi? Neljä vinkkiä, joiden tulet helpommin toimeen hankalan kollegan kanssa

11.04.2018 15:45 - Katariina Auvinen

Koeta pitää työsuhteenne mahdollisimman ammattimaisena.

Melkein jokaisesta työpaikasta löytyy ainakin yksi ihminen, jonka kanssa kemiat eivät kohtaa. Vaikka henkilökemiat eivät kohtaisi, jokaisen kanssa tulee kuitenkin tulla toimeen. Marie Claire -julkaisu on antanut vinkit siihen, kuinka hankalan työtoverin kanssa voi tulla paremmin toimeen. 

1. Älä panikoi
Jokaisen elämään tupsahtaa välillä kollegoita, joiden kanssa on hankala tulla toimeen. Sen ymmärtäminen on avainasemassa. Monesti tällaiset ihmiset voivat saada sinun työpanoksesi ja luonteesi näyttämään vain paremmalta. 

2. Älä ota osaa 
Sinun ei tarvitse olla ylimpiä ystäviä kaikkien muiden työntekijöiden kanssa. Kuitenkin jokaisen kanssa tulisi tulla toimeen. Käyttäydy siis kohteliaasti jokaista kohtaan. 

3. Aseta rajat 
Aivan mitä tahansa ei tarvitse sietää. Henkilökohtaisuuksiin menevät loukkaukset ovat ehdottomasti kiellettyjä. Jos olet läheisissä tekemisissä hankalan kollegan kanssa, pidä suhteesi ammattimaisena. Muista, että keskitytte ainoastaan työssänne meneillään olevaan työtehtävään tai projektiin. 

4. Opi jotain 
Kun emme anna henkilökohtaisten tunteiden tulla tielle, voimme ottaa roolin myös tarkkailijana. Kannattaa muistaa, ettemme voi muuttaa ihmistä, voimme vain muuttaa omaa ajatusmaailmaamme. Hankalilta kollegoilta voimme itse oppia esimerkiksi kärsivällisyyttä. 

Lue myös: Älä pilaa ensivaikutelmaa itsestäsi, kun aloitat uudessa työssä - vältä yleinen virhe

Lähde: Marie Claire 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat