Kuva: Fotolia

10 unisymbolia, joiden tärkeää viestiä et voi ohittaa

09.05.2017 12:48 - Anna Hopi

Vesiputouksesta uneksiminen tarkoittaa, että olet menossa kohti uusia alkuja.

Unilla on omat tärkeät viestinsä unennäkijälle. Monesti niillä halutaan tuoda alitajunnan viestejä ihmisen tietoisuuteen. Tärkeimmät uniteemat toistuvat samankaltaisina monilla eri ihmisillä. Niiden viestejä voidaan tulkita jokaisen omasta henkilökohtaisesta näkövinkkelistä.

Tärkeimmillä uniteemoilla on myös yleisesti määritellyt merkitykset. Jos olet joskus uneksinut lentämisestä tai hampaista, niin sinun kannattaa lukea alta unien merkitykset.

(kuva: Fotolia)

1. Lentäminen

Lentämisunet yrittävät rohkaista sinua olemaan kunnianhimoisempi. Minne olet menossa elämässäsi? Miten pääset sinne? Onko sinulla ongelmia päästä eteenpäin elämässä? Lentounien jälkeen olemme usein energisempiä kuin herätessämme. Tunnemme olomme vapaaksi ja koemme, että pystymme saavuttamaan mitä tahansa. Lentouni on alitajunnalta energialataus sinulle, jotta pystyt elämässäsi tähtäämään korkeammalle.

2. Vesiputoukset

(kuva: Fotolia)

Vesiputouksesta uneksiminen tarkoittaa, että käymme läpi tunteitamme. Vesi symbolisoi puhdistautumista ja elämän siivoamista painolastista. Vesiputouksesta uneksiminen on hyvä enne. Se merkitsee uusia alkuja, kun vanha huuhtoutuu pois.

3. Hampaat

Hampaista uneksiminen on yleistä. Kaikki hammasunet eivät symbolisoi ikääntymistä. Jos unessa sinulta vedetään hampaita pois suusta, sinun täytyy saada sanotuksi joku mieltäsi kaihertanut asia. Jos hampaat ovat suussa mädäntyneet, se tarkoittaa pelon ja ahdistuksen tunteisiin takertumista. Kun hampaat putoavat pois suusta, se johtuu usein stressaavasta tilanteesta, joka kuluttaa energiaasi. Putoavista hampaista saattaa uneksia esimerkiksi uutta työtä aloittaessaan, menettämisen pelkoa käsitellessään tai jos pitää yllä salaisuuksia, joita on raskas kantaa.

4. Kuolema

(kuva: Fotolia)

Kuolemasta uneksiminen on yleisempää kuin ihmiset myöntävät. Yleensä kuolema on jonkin elämänvaiheen loppu. Joskus se merkitsee esimerkiksi pelosta irtipäästämistä. Joskus se on sitä, että pitkään ylläpitämäsi idea kuolee, jolloin voit luoda uuden vision elämällesi.

5. Raskaus

Raskaudesta uneksiminen tarkoittaa suurta kasvua tunne-elämässä ja sen kehittymistä. Tätä uutta elämänvoimaa voi käyttää tuloksellisesti projekteihin ja omien unelmien toteuttamiseen. Mieti unen jälkeen, mitä yrität luoda? Onko jotain uutta syntymässä elämässäsi?

6. Talo

Talo symbolisoi usein unessa unennäkijää itseään ja persoonallisuuden eri puolia. Muistatko, millaisia eri huoneita talossa oli ja millainen oli tunnelma talossa? Talo merkitsee turvallisuudentunnetta ja kuinka turvassa tunnet olevasi itseksesi. Ullakko symbolisoi usein piilotettuja muistoja, kun taas kellari merkitsee usein intuitiota ja alitajuista mieltä. Talon piha ja ulkoasu merkitsee usein sitä, millaiseksi itsesi näet ja miten muut näkevät sinut pintapuolisesti katsoen.

(kuva: Fotolia)

7. Raha

Rahasta uneksiminen näyttää, miten onnekkaiksi itsemme koemme ja siinä näkyy myös itsearvostuksemme. Loton voittaminen symbolisoi muutosta elämäntyylissä, kun taas rahan antaminen pois merkitsee menettämisen pelkoa. Rahaunet liittyvät perustavanlaatuisiin tunteisiin, joita koemme runsautta ja elämän lahjoja kohtaan.

8. Pettäminen

Pettämisestä unen näkeminen kertoo salatuista haluista ja piiloon painetuista seksuaalisista tuntemuksista. Nämä tunteet olisi hyvä tuoda päivänvaloon. Pettämisunet voivat myös kertoa hylkäämisen pelosta ja omanarvontuntoon liittyvistä ongelmista. Mieti unen jälkeen oletko onnellinen parisuhteessasi?

9. Tuli

(kuva: Fotolia)

Tuli on unisymbolina vaihteleva riippuen siitä, miten se ilmenee unessa. Tulen katsominen kaukaa symbolisoi halua ja muutoksessa olevaa elämää. Tulella leikkiminen voi merkitä sitä, että otat elämässäsi liian isoja riskejä. Jos sytytät unessa tulen, se symbolisoi vihaa, joka on tukahdutettu sisääsi.

10. Alastomuus

(kuva: Fotolia)

Alastomuuteen liittyvät unet ovat hyvin yleisiä. Ne liittyvät paljastumisen pelkoon. Pelkäämme, että muut näkevät meistä liikaa, eivätkä hyväksy kaikkia puoliamme. Alastomuus merkitsee alastonta totuutta. Siihen liittyy epätäydellisyyden hyväksymistä ja heräämistä siihen, millainen ihminen todellisuudessa on. Jos näet unta, jossa olet alasti, mieti pelkäätkö sitä, että sinut nähdään sellaisena kuin olet? Paljastatko itsestäsi liikaa?

Lähde: Power of Positivity

Lue myös: Miksi näet seksiunta työkaverista? Suomalaisasiantuntija paljasti, mitä piilee toistuvien unien takana

Lue myös: "Kiinnitä huomiota uniin, ole luova" - parhaat tavat kehittää intuitiota

Lue myös: Putosivatko hampaat vai juoksitko petoa karkuun? Katso, mitä yleisimmät unet kertovat

Kilpailut

Uusimmat