Kuva: Fotolia

Vastustuskyky vaikuttaa luonteeseemme - tiede selvitti yllättävän yhteyden

19.07.2016 22:15 - Tiina Svensk

Luonteenpiirteemme ja ominaisuutemme ovat monen tekijän summa. Tutkijat ovat nyt löytäneet merkittävän lisän.

Miten ihmisen persoonallisuus oikein muodostuu, ja mitkä kaikki asiat vaikuttavat siihen? Yksinkertaista on vaikeaa, ellei jopa mahdotonta, antaa. Tuore tutkimusnäyttö kuitenkin on löytänyt yhden linkin, joka saattaa yllättää monia. IFLScience uutisoi Virginian yliopistotutkimusesta, jossa löydettiin yhteys ihmisen vastustuskyvyn ja luonteenpiirteiden välillä.

Tutkimus suoritettiin hiirillä, joilta puuttui tiettyjä vastustuskykyä laskevia geenejä. Samoilla hiirillä oli myös autistista käytöstä ja puutteita sosiaalisissa taidoissa. Havaintojen jälkeen tutkijat rokottivat hiiriin ainetta, joka vaikutti vahvistavasti vastustuskykyyn. Rokotteen jälkeen hiiret käyttäytyivät kuin täysin terveet hiiret, kertoo IFLScience.

Yksi tutkimuksen johtajista Jonathan Kipnis kommentoi löytöä ja kertoi, kuinka vastustuskyky ja aivot ovat selkeästi yhteydessä toisiinsa:

- Ennen aivojen ja vastustuskyvyn koettiin olevaan toisistaan erillään. Nyt kuitenkin huomaamme, että nämä osaset ovat tiiviisti yhteistyössä keskenään. Jotkut persoonan piirteet saattavat siis johtua vastustuskyvystä.

Voit katsoa videon tutkijoiden löydöistä alta. Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: 6 elämäntapahtumaa, jotka voivat muuttaa ihmisen persoonallisuuden

Lähde: IFLScience

Kilpailut

Uusimmat